Το 2023 δείχνει ότι θα είναι η χρονιά επιστροφής του παλιού καλού Wayde van Niekerk

 Runbeat Team   12:04 16-04-2023  

Το 2023 δείχνει ότι θα είναι η χρονιά επιστροφής του παλιού καλού Wayde van Niekerk


Επιστρέφει δυναμικά στον στίβο μετά από αρκετό καιρό ο Wayde van Niekerk, ο οποίος δείχνει να ξεπερνά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε και να είναι έτοιμος να επανέλθει στις μεγάλες επιδόσεις.

Το πιστοποίησε με την παρουσία του στους διασυλλογικούς αγώνες της Νοτίου Αφρικής πριν λίγες ημέρες καθώς έτρεξε τα 400μ. σε 44.17.

Ο 30χρονος Νοτιοαφρικανός κατέκτησε τον Ολυμπιακό τίτλο το 2016 σημειώνοντας το εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ 43.03. Στέφθηκε επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής το 2015 και το 2017 και έκτοτε δεν αγωνίστηκε καθώς ένας σοβαρός τραυματισμός τον ανάγκασε να σταματήσει κάθε αθλητική δραστηριότητα για αρκετούς μήνες.

 

Επέστρεψε σιγά-σιγά στη δράση τα τελευταία χρόνια, όμως ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Κατάφερε να φτάσει ως τους ημιτελικούς των 400μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021 και στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2022. Ωστόσο, το 44.17 που πέτυχε πριν δύο εβδομάδες είναι η καλύτερη επίδοσή του μετά τον τραυματισμό του πριν έξι χρόνια.

Και ο ίδιος όμως δείχνει να πιστεύει πλέον στον εαυτό του, ενώ επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στους Αγώνες Bislett που θα διεξαχθούν στο Όσλο στις 15 Ιουνίου και ανήκουν στη σειρά των Wanda Diamond Leagues.

Η παρουσία του στη νορβηγική πρωτεύουσα στις 15 Ιουνίου θα είναι η πρώτη του εμφάνιση στους Αγώνες Bislett, ενώ δίνει άλλο ενδιαφέρον στο μίτινγκ καθώς παρών θα είναι και ο κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ στα 400 μέτρα με εμπόδια, Karsten Warholm.

Στο συγκεκριμένο μίτινγκ θα αγωνιστούν και άλλοι σπουδαίοι αθλητές, όπως ο Jakob Ingebrigtsen στα 1500 μέτρα, ο Sondre Guttormsen στο άλμα επί κοντώ μαζί με τον αδελφό του Simen και τον Pal Haugen Lillefosse. Παρούσα θα είναι και η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο cross-country, Karoline Bjerkeli Grovdal, που θα αγωνιστεί στα 3000μ.