Το 2025 το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τρεξίματος

 Runbeat Team   9:29 26-04-2023  

Το 2025 το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τρεξίματος


Οι Ομοσπονδίες αντιλαμβάνονται πλέον τη δυναμική του τρεξίματος και σπεύδουν να δημιουργήσουν νέους θεσμούς για τους πολλούς σπουδαίους αθλητές, αλλά και τους λάτρεις του τρεξίματος. Έτσι, μετά την Παγκόσμια Ομοσπονδία και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δημιουργεί το δικό της πρωτάθλημα τρεξίματος.

Όπως ανακοινώθηκε, λοιπόν, από το 2025 και κάθε δύο χρόνια θα διεξάγεται ξεχωριστό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τρεξίματος (European Running Champions) στο οποίο θα υπάρχουν προφανώς όρια πρόκρισης.

 

Η οριστική απόφαση πάρθηκε στο χθεσινό Ευρωπαϊκό Συνέδριο Στίβου που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι. Παρότι αποτέλεσε έκπληξη για τα περισσότερα μέλη των 49 Ομοσπονδιών η ψηφοφορία ήταν ομόφωνη: το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τρεξίματος έγινε η τελευταία προσθήκη στο ημερολόγιο των ευρωπαϊκών αγώνων στίβου.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, η πρώτη διοργάνωση έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του  2025 και θα έχει διάρκεια δύο ημέρες. Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αγώνες 10χλμ, ημιμαραθώνιου και μαραθωνίου και για τα δύο φύλα.

Επίσης αποφασίστηκε να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Οπότε η επόμενη διοργάνωση θα είναι το 2027.