Το 80% των Ιαπώνων ζητά την ακύρωση ή αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

 Runbeat Team   14:22 11-01-2021  

Το 80% των Ιαπώνων ζητά την ακύρωση ή αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων


Την ακύρωση ή αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ζητούν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους οι Ιάπωνες λόγω του κορονοϊού που πλήττει και την Ασία.

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το «Kyodo News» , το 80% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ήταν καλύτερα είτε να ακυρωθεί είτε να αναβληθεί ξανά η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται καθημερινά στην Ιαπωνία.

Πιο αναλυτικά ένα ποσοστό της τάξης του 35,5% ζητά την ακύρωση της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης του κόσμου, ενώ το 44,8% τονίζει ότι οι αγώνες θα πρέπει να μετατεθούν εκ νέου.

Ήδη το Τόκιο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα με σκοπό τον περιορισμό των κρουσμάτων κάτι που επίσης σχολιάστηκε από τον κόσμο στην έρευνα του «Kyodo News».

Έτσι, το 79% των συμμετασχόντων στην έρευνα τόνισε ότι ο Γιοσιχίντε Σούγκα καθυστέρησε να κηρύξει το Τόκιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ το 68% είναι δυσαρεστημένο από τη γενική αντιμετώπιση του προβλήματος της πανδημίας από την κυβέρνηση.