Το διήμερο 8-9/04/2023 θα διεξαχθεί ο Atromitos Ultra 24h-Άνοιξαν οι εγγραφές

 Runbeat Team   10:43 09-12-2022  

Το διήμερο 8-9/04/2023 θα διεξαχθεί ο Atromitos Ultra 24h-Άνοιξαν οι εγγραφές


Για το σαββατοκύριακο 8-9 Απριλίου 2023 έχει προγραμματιστεί ο Atromitos Ultra 24h, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά. Οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα την προκήρυξη της διοργάνωσης, ενώ οι εγγραφές άνοιξαν την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 και θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαρτίου του 2023.

 

Οι εγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.fearlessevents.gr, ενώ θα διεξαχθούν δύο αγώνες ένας 12 ωρών και ένας 24 ωρών.

Η προκήρυξη αναλυτικά αναφέρει:

«1 .ΤΟΠΟΣ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου 2023.

2. ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Η ώρα εκκίνησης για τον αγώνα των 12 ωρών και των 24 ωρών θα δοθεί το Σάββατο 8 Απριλίου στις 09:00π.μ παραπλεύρως της γραμματείας του Κωπηλατοδρομίου.

3. ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

12 ώρες (Με ενδιάμεσες επίσημες καταγραφές επιδόσεων σε: 6ωρο, 50km, 100km)

24 ώρες (Με ενδιάμεσες επίσημες καταγραφές επιδόσεων σε: 6ωρο, 12ωρο,50km, 100km,

100μίλια)

4. ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Σε όλους τους παραπάνω αγώνες δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18 ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα του αγώνα (γεννηθέντες – γεννηθείσες το 2005 και μεγαλύτεροι-μεγαλύτερες).

5.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 18 ο έτος της ηλικίας τους και έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους εμπρόθεσμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι δρομείς συμμετέχουν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν από τη συμμετοχή τους λόγω και της ιδιαιτερότητας του αγώνα.

6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Οι αθλητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τον αγώνα από 5 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι 31 Μαρτίου 2023 μέσω του ιστοτόπου www.fearlessevents.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ 12 ΚΑΙ 24 ΩΡΩΝ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΙΕΞΑΓΩΝΤΑΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ, ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ 120 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΜΑΖΙ

7. ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Οι αγώνες, των 12ωρών και των 24ωρών, θα διεξαχθούν σε πιστοποιημένη ασφάλτινη, επίπεδη, κυκλική διαδρομή των 2Km παραπλεύρως των πύργων χρονομέτρησης του κωπηλατοδρομίου.

Εκτός από τη διαδρομή πιστοποιημένα είναι και όλα τα ενδιάμεσα split. Η διαδρομή και οι κανονισμοί των αγώνων είναι σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς της IAU και ελέγχονται τόσο από κριτές του ΣΕΓΑΣ όσο και από αντίστοιχο επόπτη.

 8. ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ –ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι δρομείς θα μπορούν να λάβουν τροφοδοσία και υποστήριξη (π.χ ρουχισμό) σε συγκεκριμένο και οριοθετημένο από τη διοργάνωση σημείο. Στο σημείο αυτό θα υπάρχουν πάγκοι της διοργάνωσης με νερό, ενεργειακά συμπληρώματα, ηλεκτρολύτες, φρούτα, ξηρούς καρπούς, αναψυκτικά κ.α αλλά και πάγκοι τους οποίους θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πληρώματα υποστήριξης των αθλητών. Οποιαδήποτε βοήθεια σε σημείο διαφορετικό από το σημείο που θα έχει οριοθετήσει η διοργάνωση επιφέρει την αυτόματη ακύρωση του αθλητή που την λαμβάνει.

Οι αθλητές των 24ωρών εκτός των πάγκων της διοργάνωσης θα μπορούν να λάβουν βοήθεια και από τον προσωπικό τους πάγκο ο οποίος επιλέγεται από τους ιδίους. Οποιαδήποτε βοήθεια σε σημείο διαφορετικό από τα ορισθέντα σημεία επιφέρει την αυτόματη ακύρωση του αθλητή που την λαμβάνει.

Οι αθλητές του αγώνα των 24 ωρών θα δικαιούνται επίσης 1 γεύμα κατά τη διάρκεια του αγώνα το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τις 20:00 μ.μ μέχρι 22:00μ.μ

 9 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από τη γραμματεία του αγώνα.

10. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Θα υπάρχει οριοθετημένος και φυλασσόμενος χώρος εναπόθεσης σάκων των αθλητών ωστόσο καλό είναι στο σάκο να αναγράφεται ο αριθμός του αθλητή και να μην περιέχει αντικείμενα μεγάλης αξίας. Οι αθλητές των 24 ωρών θα διαθέτουν και προσωπικό πάγκο.

11.ΕΠΑΘΛΑ

Στον αγώνα των 12 ωρών όσοι αθλητές-αθλήτριες συμπληρώσουν 50km ή 6ώρες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.

Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες θα λάβουν επιπλέον κύπελλα-έπαθλα. Επίσης θα βραβευθούν η καλύτερη επίδοση στους άνδρες και η καλύτερη επίδοση στις γυναίκες στα ενδιάμεσα split ήτοι 6ωρο 12ώρου, 50km 12ωρου, 100km 12ώρου.

Στον αγώνα των 24 ωρών όσοι αθλητές-αθλήτριες συμπληρώσουν 100km ή 12ώρο θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.

Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες θα λάβουν επιπλέον κύπελλα-έπαθλα. Επίσης θα βραβευθούν η καλύτερη επίδοση στους άνδρες και η καλύτερη επίδοση στις γυναίκες στα ενδιάμεσα split ήτοι 6ωρο 24ώρου, 12ώρο 24ώρου, 50km 24ωρου, 100km 24ώρου, 100μίλια 24ώρου. Ηλικιακές κατηγορίες δεν θα υπάρξουν.

12. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τον αγώνα των 12 ωρών:

60 ευρώ για όσους ολοκληρώσουν την εγγραφή μέχρι και 5 Μαρτίου 2023.

70 ευρώ για όσους ολοκληρώσουν την εγγραφή από 6 Μαρτίου 2023 μέχρι και 31 Μαρτίου 2023

Για τον αγώνα των 24 ωρών:

80 ευρώ για όσους ολοκληρώσουν την εγγραφή μέχρι και 5 Μαρτίου 2023

90 ευρώ για όσους ολοκληρώσουν την εγγραφή από 6 Μαρτίου 2023 μέχρι και 31 Μαρτίου 2023

Οι παραπάνω τιμές αφορούν τα βασικά πακέτα συμμετοχής τα οποία περιλαμβάνουν:

-Αριθμό συμμετοχής και παραμάνες

- Chip χρονομέτρησης

-Αναμνηστικό T-Shirt του αγώνα

-Αναμνηστικό μετάλλιο (Βλ. παράγραφο 11. ΕΠΑΘΛΑ)

-Τροφοδοσία από τους πάγκους της διοργάνωσης (Βλ. παράγραφο 8. ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

–ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ )

13. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

13.1 Όλοι οι συμμετέχοντες μέχρι 1 ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα τους πρέπει να παρουσιασθούν στη Γραμματεία του αγώνα παραπλεύρως του σημείου εκκίνησης για να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους (νούμερο, chip κ.τλ)

13.2 Τα νούμερα των δρομέων πρέπει να φορεθούν σε εμφανές σημείο και μόνο από το πρόσωπο για το οποίο έγινε η εγγραφή.

13.3 Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα με βάση τους κανονισμούς.

13.4 Τις νυχτερινές ώρες ενδέχεται ο φωτισμός των εγκαταστάσεων να μην ικανοποιεί τις απαιτήσεις ορισμένων δρομέων σε ορισμένα σημεία της διαδρομής. Η διοργάνωση σε αυτά τα σημεία ενισχύει το φωτισμό με φορητούς προβολείς ωστόσο προτείνουμε οι αθλητές των 24 ωρών να έχουν στον εξοπλισμό τους φακό κεφαλής για την περίπτωση που τον χρειαστούν αυτοί ή το πλήρωμα υποστήριξης τους.

14. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

‘Όλοι οι συμμετέχοντες υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνουν την υποχρέωση και την ευθύνη να μεριμνήσουν για όλες τις ιατρικές εξετάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να λάβουν μέρος σε αγώνα υπεραπόστασης.

15. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Η διοργάνωση σε συνεργασία με Εθελοντικές Ομάδες Διασωστών θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των αθλητών και την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

16. ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Εταιρεία: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

17. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ

18.ΑΝΑΒΟΛΗ-ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σε περίπτωση έκτακτων μέτρων ή περιορισμών από πλευράς πολιτείας ο αγώνας ενδέχεται να αναβληθεί ή να ματαιωθεί. Σε αυτή την περίπτωση οι αθλητές έχουν δικαίωμα είτε να μεταφέρουν τη συμμετοχή τους στη μελλοντική διεξαγωγή του Atromitos Ultra είτε να λάβουν πίσω το αντίτιμο συμμετοχής τους».