Το ΕΚΚΑΝ δίπλα στους δρομείς του Ημιμαραθωνίου Αθήνας

 Runbeat Team   16:46 05-03-2024  

Το ΕΚΚΑΝ δίπλα στους δρομείς του Ημιμαραθωνίου Αθήνας


Η Μονάδα Γενετικών & Σπάνιων Καρδιαγγειακών Παθήσεων – Ειδικό Κέντρο Καρδιάς Αθλητών και Νέων (ΕΚΚΑΝ) της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής (ΓΝΑ Ιπποκράτειο) αποτελεί την επίσημη Μονάδα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) για τα κληρονομικά καρδιαγγειακά νοσήματα και τον προαγωνιστικό έλεγχο των αθλητών.

 

Η Μονάδα στελεχώνεται από καρδιολόγους εξειδικευμένους στη διάγνωση και διαχείριση ασθενών με γενετικές καρδιακές παθήσεις, η δε συμμετοχή κατηρτισμένου επιστημονικού προσωπικού που περιλαμβάνει ειδικό γενετιστή και ψυχολόγο, επιτρέπει τη ολιστική διερεύνηση των ασθενών αξιοποιώντας όλο το φάσμα των σύγχρονων διαγνωστικών και πρωτοποριακών θεραπευτικών τεχνικών.

Βασικός στόχος του τμήματος είναι η πρόληψη αιφνίδιου καρδιακού θανάτου σε αθλητές και νέους, ο οποίος οφείλεται κατά κανόνα σε γενετικές καρδιακές νόσους.

Η Μονάδα έχει καλύψει καρδιολογικά τον κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας και τον Ημιμαραθώνιο επί σειρά ετών. Έχει συμβάλει στον προαγωνιστικό έλεγχο της Εθνικής Ομάδας Νέων Μπάσκετ, όπως και επαγγελματικών αθλητικών σωματείων καλαθοσφαίρισης. Οι ειδικοί καρδιολόγοι του κέντρου έχουν πολυετή εμπειρία στην εξέταση και παρακολούθηση αθλητών, ενώ η διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής και άλλων τμημάτων εξασφαλίζει την πολύπλευρη και εξατομικευμένη αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης.

Πηγή: segas.gr