Το «θάυμα» του Colby Stevenson: Από το σοβαρό τροχαίο το 2016, στο ασημένιο μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες!

 Runbeat Team   18:39 11-02-2022  

Το «θάυμα» του Colby Stevenson: Από το σοβαρό τροχαίο το 2016, στο ασημένιο μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες!


Μία πολύ συγκινητική ιστορία κρύβεται πίσω από τον Colby Stevenson, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. Ο Αμερικανός σκιέρ, πέρασε από πάρα πολλές δυσκολίες για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, αλλά και για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Stevenson είχε εμπλακεί σε ένα σχεδόν θανατηφόρο ατύχημα το 2016 στο Ιντάχο, όταν κοιμήθηκε στο τιμόνι του την ώρα που οδηγούσε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί πάνω από 30 κατάγματα στο κρανίο του, να σπάσει τα πλευρά του και πολλούς σπόνδυλους, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι είχε ελάχιστες πιθανότητες να αγωνιστεί ξανά επαγγελματικά, αλλά κυρίως να επιζήσει.

 

Παρότι οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του, το θαύμα έγινε και ο Colby Stevenson επέζησε, ξεκινώντας την δύσκολη προσπάθεια της επιστροφής του στην κανονικότητα. Λίγους μήνες μετά το πολύ σοβαρό ατύχημά του, κατάφερε να ξεκινήσει το σκι ξανά και όχι μόνο αυτό, αλλά να φτάσει έως την πρώτη του Ολυμπιάδα, στους Χειμερινούς Αγώνες της Κίνας που διεξάγονται αυτή την περίοδο.

Ο σκιέρ από τις ΗΠΑ δεν θεωρούνταν ένα από τα φαβορί του αγώνα στο ελεύθερο σκι, ενώ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πρώτη του προσπάθεια. Στις δύο επόμενες προσπάθειές του όμως κατάφερε να συγκεντρώσει 183.000 πόντους συνολικά και να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, πραγματοποιώντας μία μοναδική εμφάνιση.

Ο Colby Stevenson είναι ακόμα ένας αθλητής που απέδειξε ότι η θέληση και η σκληρή δουλειά μπορούν να κάνουν έναν άνθρωπο πιο δυνατό και να τον οδηγήσουν στην κορυφή, παρά τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει.