Τόκιο 2020: Αποπομπή του καλλιτεχνικού διευθυντή της Τελετής Έναρξης 24 ώρες πριν αρχίσει

 Runbeat Team   12:05 22-07-2021  

Τόκιο 2020: Αποπομπή του καλλιτεχνικού διευθυντή της Τελετής Έναρξης 24 ώρες πριν αρχίσει


Μια ημέρα πριν την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 εκδιώχθηκε και ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του φαντασμαγορικού γεγονότος που θα λάβει χώρα την Παρασκευή και πρόκειται τελικά να παρακολουθήσουν από το στάδιο κάτι λιγότερο από 1.000 άτομα.

Πρόκειται για το τελευταίο από μια σειρά σκανδάλων στα οποία εμπλέκονται αξιωματούχοι και στελέχη που εργάζονται για τη διοργάνωση στην ενδέχεται να έχουν αποθαρρύνει ορισμένους ανθρώπους απ’ το να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, δήλωσε την Πέμπτη η πρόεδρος του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Τελετών Έναρξης και Λήξης των εφετινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Χιρόσι Σασάκι, παραιτήθηκε μετά από υποτιμητικό σχόλιό του σε μία γυναίκα.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των Αγώνων οι διοργανωτές απέλυσαν και το νέο διευθυντή της Τελετής, Κεντάρο Κομπαγιάσι, λόγω σχολίων που είχε κάνει κατά το παρελθόν για το Ολοκαύτωμα.

Από την πλευρά της πάντως, η Σέικο Χασιμότο διευκρίνισε προς τους δημοσιογράφους που δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί από τη θέση της.

 

Σχεδόν 1000 θεατές

Περίπου 950 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των επισήμων και των δημοσιογράφων, θα παρακολουθήσουν από κοντά την Παρασκευή την Τελετή Έναρξης, ανέφερε την Πέμπτη εκπρόσωπος των διοργανωτών.

«Στον παραπάνω αριθμό θα πρέπει να προστεθούν και οι αθλητές και προπονητές που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες» τόνισε ο Χιντεμάσα Νακαμούρα, επικεφαλής του κύριου κέντρου επιχειρήσεων του Τόκιο 2020.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των 87 κρουσμάτων Covid-19 μεταξύ αθλητών, αξιωματούχων και δημοσιογράφων μέχρι στιγμής, ο κ. Νακαμούρα υπογράμμισε ότι η πλήρης απαλλαγή από τον ιό ήταν «εξαιρετικά δύσκολη», καθιστώντας πολύ σημαντικό τον γρήγορο εντοπισμό και την αντιμετώπιση τυχόν νέων περιπτώσεων.

Την Τελετή Έναρξης θα χάσει και ο τέως πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, αφού αποφάσισε τελικά να μην παραστεί.

Πηγή: Kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters