Τροποποίηση στη διαδρομή των 10χλμ στο Γύρο Πολυτεχνειούπολης–Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου

 Runbeat Team   11:26 06-06-2024  

Τροποποίηση στη διαδρομή των 10χλμ στο Γύρο Πολυτεχνειούπολης–Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου


Το προσεχές Σάββατο 8 Ιουνίου θα διεξαχθεί για 10η χρονιά ο Γύρος Πολυτεχνειούπολης–Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, ο οποίος κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών φοιτητών δρομέων, αλλά και απλά φίλων του τρεξίματος.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι στη φετινή διοργάνωση θα προστεθούν 1500 μέτρα στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων λόγω τεχνικών έργων που δεν επιτρέπουν τη διέλευση από ένα κομμάτι της κλασικής διαδρομής.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Λόγω τεχνικών έργων που γίνονται στο οδόστρωμα της οδού (Ηρώων Πολυτεχνείου) που συνδέει την Πανεπιστημιούπολη με την Πολυτεχνειούπολη η διοργανώτρια επιτροπή αποφάσισε (και με γνώμονα κυρίως την ασφάλεια των δρομέων) να τροποποιήσει μερικώς την διαδρομή και συγκεκριμένα τον δρόμο που συνδέει την Πανεπιστημιούπολη με την Πολυτεχνειούπολη.

Έτσι λοιπόν οι δρομείς που έχουν δηλώσει να συμμετέχουν στον συγκεκριμένο αγώνα (10Km) θα χρειαστεί να κάνουν επιπλέον 1.500 μέτρα μιας νέας διαδρομής και η οποία περιλαμβάνει τσιμεντένιο δρόμο και λίγο χωμάτινο με βαθμό δυσκολίας λόγω συνεχιζόμενης ανηφόρας.

Στην νέα αυτή παράκαμψη που συνδέει την Πανεπιστημιούπολη με την Πολυτεχνειούπολη θα υπάρχει επαρκείς σήμανση και φύλαξη από τους διοργανωτές.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ οι δρομείς των 10Km θα συναντήσουν 2 σταθμούς με νερό  στο 4Km και στο 7Km).

Ο αγώνας δρόμου των 5Km παραμένει όπως ήταν και όλα τα προηγούμενα χρόνια δηλ. εντός της Πανεπιστημιούπολης.

Η διοργανώτρια επιτροπή του ΣΑΠΠΑΖ».