Τσάτουμας: «Ο Τεντόγλου είναι ίσως ο κορυφαίος όλων των εποχών»

 Runbeat Team   20:29 13-06-2024  

Τσάτουμας: «Ο Τεντόγλου είναι ίσως ο κορυφαίος όλων των εποχών»


Ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στο άλμα εις μήκος με 8.66 (2007), εξέφρασε την άποψή του για τον Μίλτο Τεντόγλου μιλώντας στην εκπομπή «Μπαλαντέρ» της ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Λούης Τσάτουμας.

«Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ίσως ο κορυφαίος αθλητής στην ιστορία του άλματος σε μήκος» είπε μεταξύ άλλων ο Λούης Τσάτουμας.

 

Επισήμανε, παράλληλα, ότι από εδώ και πέρα κανείς δεν μπορεί να ξέρει μέχρι πού μπορεί να φτάσει, «με τρομάζει να το σκέφτομαι», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο να «χτυπήσει» το παγκόσμιο ρεκόρ του Μάικ Πάουελ με 8.95 που κρατάει από το 1991.

Από εκεί και πέρα, σε ερώτηση αν ο Τεντόγλου μπορεί να θεωρηθεί η… Ρεάλ του μήκους, απάντησε ότι είναι ακόμη καλύτερος, αφού «η Ρεάλ είναι ομάδα, ενώ αυτός είναι μόνος του», ενώ δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος με τις σκέψεις περί αλλαγής των κανονισμών του αγωνίσματος, με την κατάργηση της βαλβίδας και της εφαρμογής της «ζώνης απογείωσης», συμφωνώντας απόλυτα με την άποψη του Μίλτου Τεντόγλου ότι κάτι τέτοιο θα είναι τραγικό για το μήκος.