Τζαμάικα και Ιταλία τα χρυσά στη σκυταλοδρομία!

 Runbeat Team   17:27 06-08-2021  

Τζαμάικα και Ιταλία τα χρυσά στη σκυταλοδρομία!


Η Τζαμάικα και η Ιταλία κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια σε γυναίκες και άνδρες αντίστοιχα, στην σκυταλοδρομία 4 x 100 στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Στον αγώνα των γυναικών, η Τζαμάικα πραγματοποίησε εθνικό ρεκόρ με 41.02 και κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία γυναικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η συμμετοχή των Elaine Thompson-Herah και Shelly-Ann Fraser-Pryce στον αγώνα. Οι ΗΠΑ κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο με 41.45 πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή τους επίδοση, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατάκτησε η Μεγάλη Βρετανία με 41.88.

Τα αποτελέσματα στον αγώνα των γυναικών:

Από την άλλη, η Ιταλία συγκλόνισε τους πάντες καταφέρνοντας να πάρει στα τελευταία μέτρα το χρυσό, ξεπερνώντας οριακά την Μεγάλη Βρετανία.

Οι Ιταλοί δρομείς κέρδισαν με εθνικό ρεκόρ και μόλις ένα κλάσμα του δευτερολέπτου διαφορά, με χρόνο 37:50, ενώ οι δρομείς της Μεγάλης Βρετανίας που κατέκτησαν το ασημένιο, είχαν χρόνο 37:51! Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Καναδάς με 37:70 και τον Andre De Grasse να είναι για ακόμα μία φορά εκρηκτικός.

Τα αποτελέσματα στον αγώνα των ανδρών: