Όλα έτοιμα για έναν διαφορετικό αγώνα: τον «1ο Δρόμο Μνήμης Τεμπών»

 Runbeat Team   16:09 29-02-2024  

Όλα έτοιμα για έναν διαφορετικό αγώνα: τον «1ο Δρόμο Μνήμης Τεμπών»


Ένας αγώνας μνήμης και τιμής στα 57 άτομα που έχασαν τη ζωή τους πριν από ένα χρόνο στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών διεξάγεται την προσεχή Κυριακή 3 Μαρτίου στη Λάρισα.

Η εκκίνηση του αγώνα των 30χλμ θα δοθεί στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου Ζαχάρεως, στο 2ο χλμ. Λάρισας - Συκουρίου στις 09:00 και οι μετέχοντες θα τερματίσουν στο «σημείο μηδέν» του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Στο τελευταίο χιλιόμετρο υπάρχει η δυνατότητα να μπουν στη διαδρομή όσοι θέλουν να τη διανύσουν περπατώντας.

 

Όπως αναφέρεται και στην προκήρυξη, «ο “1ος Δρόμος Μνήμης” δεν είναι αγώνας. Δεν υπάρχουν επομένως πρωτιές, δεν υπάρχουν κατηγορίες βραβεύσεων, δεν υπάρχουν μετάλλια, δεν υπάρχει χρονομέτρηση, δεν υπάρχει όριο τερματισμού, δεν υπάρχουν όρια αποκλεισμού, δεν υπάρχουν αψίδες εκκίνησης και τερματισμού, δεν υπάρχει μουσική. Υπάρχει ένας μέσος ρυθμός, ο οποίος ορίζεται από την διοργάνωση στα 7’/χλμ (+ -) προκειμένου το σύνολο των δρομέων να βρεθεί στον τερματισμό με μικρή χρονική απόσταση, σε περίπου 4 ώρες, πράγμα που είναι και το ζητούμενο της προσπάθειας αυτής, να βρεθούμε όλοι μαζί στο χώρο της τραγωδίας.

Δεν χωράει καμία και κανενός είδους σκοπιμότητα. Όποιος θελήσει να ανάψει το δικό του κερί και να “συναισθανθεί” μπορεί να το κάνει με τη συμμετοχή του».