Όλα έτοιμα για τον 7ο Νυχτερινό Δρόμο Χανίων

 Runbeat Team   12:28 19-10-2021  

Όλα έτοιμα για τον 7ο Νυχτερινό Δρόμο Χανίων


Για 7η χρονιά ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων (Σ.Δ.Υ.Χ.) διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, τον 7ο Νυχτερινό Δρόμο Χανίων το προσεχές Σάββατο 23 Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει έναν αγώνα 5χλμ που θα ξεκινήσει στις 19:00 και έναν αγώνα 10 χιλιομέτρων που θα ξεκινήσει στις 19:30.

 

Και οι δύο αγώνες θα ξεκινήσουν από το Γιαλί Τζαμισί στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων και οι δρομείς θα διασχίσουν τις οδούς Ακτή Τομπάζη – Ακτή Ενώσεως – Δευκαλίωνος – Ακτή Μιαούλη – Μαριδάκη – Κοκότση – Ηρώων Πολυτεχνείου – Πλατεία Ελευθερίας (Δικαστηρίων) – Ανδρέα Παπανδρέου (Δημοκρατίας) – Χατζημιχάλη Γιάνναρη – Πλατεία Δημοτικής Αγοράς – Σκαλίδη – Πειραιώς – Ακτή Κανάρη – Ακτή Κουντουριώτη και επιστρέφοντας τερματίζουν στο Γιαλί Τζαμισί. Στα 10χλμ η διαδρομή θα γίνει δύο φορές.

Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι ξεπερνούν το 12ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι/ες το 2009 και μετά), ενώ οι δρομείς μικρότερων ηλικιών πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα από ενήλικες. Στον αντίστοιχο των 10χλμ θα έχουν δικαίωμα οι άνωτων 18 ετών. Οι θέσεις συμμετοχής ανέρχονται σε τριακόσιες (300) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την εγγραφή και στους δύο αγώνες.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με βάση το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου Εκτός Σταδίου της Γ.Γ.Α. Δηλαδή, οι δρομείς πρέπει να προσκομίσουν πριν τον αγώνα ένα από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1) Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού (εφόσον έχουν περάσει δεκατέσσερις [14] ημέρες ύστερα από τη δεύτερη δόση του εμβολίου)

2) Επίσημη βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ και ισχύει για 180 ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ

3) Αρνητικό αποτέλεσμα PCR test 72 ωρών

4) Αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών

5) Αρνητικό αποτέλεσμα self test 24 ωρών, δεκτό μόνο για παιδιά ως 17 ετών