Όλοι οι ελίτ δρομείς θα είναι παρόντες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Cross Country-Η λίστα συμμετοχών

 Runbeat Team   13:03 11-02-2023  

Όλοι οι ελίτ δρομείς θα είναι παρόντες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Cross Country-Η λίστα συμμετοχών


Με τη συμμετοχή 453 ελίτ δρομέων από 48 χώρες θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Cross Country στο Μπάθερστ.

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι κορυφαίοι του κόσμου θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε μία πίστα-πρόκληση στην Αυστραλία

Περισσότεροι από 230 αθλητές (134 άνδρες, 102 γυναίκες) συμμετέχουν στους ατομικούς αγώνες ανδρών-γυναικών, ενώ περισσότεροι από 150 (81 άνδρες, 73 γυναίκες) θα αγωνιστούν στους αγώνες U20. Επίσης για τη μικτή σκυταλοδρομία έχουν δηλώσει συμμετοχή 15 ομάδες.

 

Παρόντες θα είναι οι νικητές του 2019. Πιο συγκεκριμένα ο Joshua Cheptegei θα επιδιώξει να υπερασπιστεί το βάθρο του έχοντας απέναντί του τον ​​Jacob Kiplimo και τον Geoffrey Kamworor.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 10.000 μέτρα, Letesenbet Gidey, δύο φορές νικήτρια του τίτλου U20, θα επιδιώξει να κερδίσει τον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο cross-country στην κατηγορία των γυναικών. Η Beatrice Chebet από την Κένυα και η Rahel Daniel από την Ερυθραία αναμένεται να είναι οι κύριες αντίπαλοί της.

Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες U20 Medina Eisa από την Αιθιοπία, Faith Cherotich και Reynold Cheruiyot από την Κένυα θα αναμετρηθούν στην κατηγορία U20.

Στη μικτή σκυταλοδρομία, τώρα, η Αιθιοπία θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της έχοντας στη σύνθεσή της και τον Getnet Wale. Η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα στιπλ, Beatrice Chepkoech, θα ενισχύσει την ομάδα της Κένυας, ενώ η διοργανώτρια χώρα, η Αυστραλία, έχει επίσης μια τρομερή τετράδα, η οποία περιλαμβάνει τους Ollie Hoare, Stewart McSweyn και Jess Hull.

Η προσωρινή λίστα με τις συμμετοχές

Οι τελικές λίστες εκκίνησης θα είναι διαθέσιμες την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.