Ultra Kassios Dias 2022: Η ενημέρωση για τις εκκινήσεις

 Runbeat Team   17:31 17-02-2022  

Ultra Kassios Dias 2022: Η ενημέρωση για τις εκκινήσεις


Ο αγώνας Ultra Kassios Dias θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Πρόκειται για έναν αγώνα με απόσταση 80 χλμ. και συνολική υψομετρική διαφορά 4.200 μ. που θα γίνει στην Κέρκυρα.

Οι διοργανωτές του αγώνα ultra εξέδωσαν ανακοίνωση για να ενημερώσουν τους αθλητές σχετικά με τις εκκινήσεις του αγώνα, οι οποίες θα γίνουν σε τρία μπλοκ των 50 ατόμων.

Διαβάστε την ενημέρωση των διοργανωτών:

«Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που κατάθεσε η διοργάνωση και εγκρίθηκε από τη Γ.Γ.Α. η εκκινήσεις θα γίνουν σε τρία μπλοκ των 50 ατόμων.

 

Στο πρώτο μπλοκ και σε προκαθορισμένες θέσεις θα βρίσκονται οι 33 συμμετέχοντες που θα αγωνιστούν στη ΣΚΥΤΆΛΗ και 20 αθλητές του αγώνα των 80 χλμ. (bib number 1-20 που επιλέχθηκαν βάση του συστήματος βαθμολόγησης της ITRA.

Με το δεύτερο γκρουπ θα ξεκινήσουν οι 16 γυναίκες και οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν με τυχαία σειρά. Στο τρίτο γκρουπ θα αναχωρήσουν οι εναπομείναντες αθλητές.

Οι εκκινήσεις θα ξεκινήσουν στις 6:00 ακριβώς με λίγα λεπτά διαφορά μεταξύ τους οπότε οι αθλητές πρέπει να φροντίσουν να είναι έγκαιρα στο χώρο της εκκίνησης. Λόγω του ότι υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα μετρήσει ο χρόνος της στιγμής της ενεργοποίησης του ηλεκτρονικού τσιπ και θα υπάρχει και η ανάλογη ανοχή στο κλείσιμο των σταθμών.

Συστήνεται η χρήση μάσκας στο χώρο της εκκίνησης και η τήρηση των ανάλογων αποστάσεων για την ασφάλεια όλων μας.

Η παράδοση των drop bag θα γίνεται στη γραμματεία της ώρες της παράδοσης των αριθμών την Παρασκευή το απόγευμα ή το Σάββατο το πρωί από της 05:30 έως και 10 λεπτά πριν την εκκίνηση.

Με την παραλαβή των αριθμών θα δοθεί και μια σακούλα που θα μπορείτε να βάλετε τα πράγματα που επιθυμείτε να παραλάβετε στο 36ο χλμ. με ένα καρτελάκι που θα αναγράφει το bib number σας για να προσαρμοστεί επάνω. Με τον ίδιο τρόπο θα παραλαμβάνονται και στο σταθμό ώστε να τα ξαναβρείτε στον τερματισμό.

Στο χώρο της εκκίνησης – τερματισμού θα υπάρχει και χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων που θα μπορείτε να αφήσετε το Σάββατο το πρωί και να τα παραλάβετε με τον τερματισμό.

 

Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι αθλητές (σόλο και σκυτάλη) είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο, φακό κεφαλής, αλουμινοκουβέρτα και ένα μικρό ποτήρι υγρών.

Συστήνεται και η χρήση ελαφρύ αντιανεμικού μπουφάν και μπατόν (ειδικά στο πρώτο κομμάτι).

Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να ελέγξει στην εκκίνηση αλλά και στους σταθμούς τροφοδοσίας αν υπάρχουν τα παραπάνω και να προβεί σε ακύρωση του αθλητή σε περίπτωση μη τήρηση των κανόνων υποχρεωτικού εξοπλισμού».