Χρυσό μετάλλιο στους τελικούς του NCAA και πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για την Ελένα Κουλιτσένκο!

 Runbeat Team   10:26 09-06-2024  

Χρυσό μετάλλιο στους τελικούς του NCAA και πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για την Ελένα Κουλιτσένκο!


Η Ελένα Κουλιτσένκο έγινε η πρώτη Κύπρια αθλήτρια στίβου, που εξασφάλισε επισήμως τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού! Η εκπληκτική πρωταθλήτρια που αγωνίζεται με τα χρώματα της Κύπρου και αθλήτρια του Πανεπιστημίου της Τζιόρτζια μοιράστηκε το χρυσό μετάλλιο στους τελικούς του NCAA με την Γκανέζα Ρόουζ Αμοαμίνα Γεμπόα του Ιλινόι, στο οποίο επικεφαλής προπονητής είναι ο Κύπριος Πέτρος Κυπριανού.

 

Τα δύο κορίτσια πέρασαν με την τρίτη προσπάθειά τους τα 1,97μ. (νέα ατομική επίδοση και για τις δύο), αποτυγχάνοντας τρεις φορές στα 2,00μ. Κι επειδή είχαν τις ίδιες αποτυχημένες προσπάθειες προηγουμένως (από τρεις), μοιράστηκαν το χρυσό μετάλλιο, αφού αυτό προνοεί ο κανονισμός στο NCAA. Να θυμίσουμε ότι στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα του 2023 η Γεμπόα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με 1,94μ., αφήνοντας 2η την Κουλιτσένκο με 1,91μ. Να πούμε κάτι ακόμη, ότι στο σημερινό τελικό στο NCAA, πέρασε το 1,97μ. με την τρίτη προσπάθεια και η Νιγηριανή Τεμιτόπε Αντεσίνα (επίσης ατομική επίδοση), όμως πήρε το χάλκινο μετάλλιο, εξαιτίας του ότι είχε τέσσερα άκυρα άλματα προηγουμένως...

Το 1,97μ. είναι ακριβώς και το όριο απευθείας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η Κουλιτσένκο απέδειξε πως άξια θα βρεθεί στο Παρίσι. Το 1,97μ. αποτελεί και νέο παγκύπριο ρεκόρ γυναικών και κάτω των 23 ετών, με την Ελένα Κουλιτσένκο να καταρρίπτει το 1,95μ., που σημείωσε φέτος στις 11 Μαΐου.