Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.41μ. (vid)

 Runbeat Team   5:44 02-08-2021  

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.41μ. (vid)


Απίστευτος τελικός έγινε στον μήκος με τον Μίλτο Τεντόγλου να στέφεται χρυσός Ολυμπιονίκης χάρη στο τελευταίο του άλμα που μετρήθηκε στα 8.41μ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε δύο φορές την 3η θέση που βρισκόταν από την 1η του προσπάθεια, όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Διαχειρίστηκε μοναδικά το άγχος του και στο τελευταίο άλμα του πήδηξε στα 8.41μ. που τον έφερε από την 4η θέση στην 1η. Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο μήκος σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι χρυσό από ένα μοναδικό αθλητή!

 

Ο Μίλτος Τεντόγλου μπήκε δυνατά στον τελικό με το πρώτο του άλμα να μετράτε στα 8.11μ. που τον έφερε τότε στην 2η θέση καθώς ακολούθησε το άλμα του Κουβανού Maykel Masso με 8.21μ.

Ακολούθησαν δύο άκυρες προσπάθειες με τον Έλληνα πρωταθλητή να λέει στον προπονητή του ότι δε θέλει να το πιέσει περισσότερο. Το τρίτο άλμα ο Κουβανός Miguel Juan Echevarria μετρήθηκε στα 8.41μ. με αποτέλεσμα να ανέβει πρώτος.

Ακολούθησαν οι τρεις προσπάθειες των οκτώ πρώτων. Στην 4η προσπάθειά του, λοιπόν, ο Τεντόγλου είχε άλμα στα 8.10μ. και λίγα λεπτά αργότερα είδε τον Αμερικανό Juvaughn Harrison να κάνει άλμα στα 8.15μ. και τον Ισπανό Eusebio Caceres να του παίρνουν την 3η θέση με άλμα στα 8.15μ. και 8.12μ. αντίστοιχα.

Η απάντηση του Έλληνα πρωταθλητή ήταν άμεση καθώς στη δική του προσπάθεια το άλμα του μετρήθηκε στα 8.15μ. και ανέβηκε ξανά τρίτος έχοντας καλύτερο άλμα νωρίτερα από τον Αμερικανό που επίσης έχει 8.15μ.

Όλα ανατράπηκαν ξανά στην τελευταία προσπάθεια με τον Ισπανό Eusebio Caceres να κάνει 8.18μ. και να παίρνει την 3η θέση ξανά από τον Τεντόγλου. Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε την τεράστια προσωπικότητά του στο τελευταίο του άλμα, το οποίο μετρήθηκε 8.41μ. και του χάρισε το χρυσό μετάλλιο καθώς τα υπόλοιπα άλματά του ήταν καλύτερα από του Miguel Juan Echevarria που επίσης είχε άλμα στα 8.41μ. Ο Κουβανός μάλιστα παρότι ένιωθε ενόχληση στο πόδι του (δεν έκανε άλμα στην 4η και 5η προσπάθεια) αποφάσισε να δοκιμάσει στο τελευταίο άλμα για να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο. Ξεκίνησε τρέξιμο, αλλά πριν φτάσει στη βαλβίδα σταμάτησε με έντονες ενοχλήσεις στο πόδι του, γονάτισε απογοητευμένος και δέχτηκε την νίκη του Τεντόγλου.

Δείτε παρακάτω την προσπάθειά του: