Υπερηφάνεια και ικανοποίηση στον ΑΓΣ Ιωαννίνων και στον Ελ. Βενιζέλο για την κατάταξη

 Runbeat Team   10:44 30-11-2023  

Υπερηφάνεια και ικανοποίηση στον ΑΓΣ Ιωαννίνων και στον Ελ. Βενιζέλο για την κατάταξη


Η ανακοίνωση της αξιολόγησης των σωματείων στίβου 2023 έφερε κύματα ενθουσιασμού και ευτυχίας στον πρωταθλητή ΑΓΣ Ιωαννίνων καθώς είναι η δεύτερη φορά που καταφέρνει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας αξιολόγησης.

Το ίδιο χαρούμενοι, όμως, δηλώνουν και οι άνθρωποι του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος που για ελάχιστους βαθμούς βρίσκεται στην δεύτερη θέση της πανελλήνιας κατάταξης.

Ο ΑΓΣ Ιωαννίνων μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων δεν έκρυψε την υπερηφάνεια του αναφέροντας:

 

«Μια τεράστια επιτυχία για τα ελληνικά δεδομένα κατέγραψε το Τμήμα Στίβου του ΑΓΣΙ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του αναδείχθηκε από τον ΣΕΓΑΣ, κατά την ετήσια αξιολόγηση, Πρωταθλητής Ελλάδας.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία ήρθε μετά τη διεξαγωγή του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου καθώς και την ολοκλήρωση των Εθνικών Πρωταθλημάτων του 2023.

Το Τμήμα Στίβου του ΑΓΣΙ είναι Πρωταθλητής Ελλάδας για το 2023, με οριακή διαφορά από τον δεύτερο σύλλογο, τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Πρόκειται για μια επιτυχία, αποτέλεσμα της ομαδικότητας και της οργανωμένης δουλειάς που γίνεται στο Τμήμα Στίβου και σε κάθε περίπτωση αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές, σε όλους τους προπονητές, στους γονείς και στην έφορο του Τμήματος. Υπενθυμίζεται πως ο ΑΓΣ Ιωαννίνων ήταν πρώτος και το 2020, ωστόσο ήταν η χρονιά με τον κορωνοϊό, μια εξαιρετικά διαφορετική και δύσκολη χρονιά για τον αθλητισμό».

Για 15η συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη τριάδα

Εξίσου ικανοποιημένοι δηλώνουν και οι άνθρωποι του ΓΣ Ελ. Βενιζέλος που το σωματείο τους κατέλαβε τη 2η θέση στην αξιολόγηση. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Η διατήρηση του συλλόγου μας στην κορυφή (πρώτη τριάδα) για μια ακόμη χρονιά (15η κατά σειρά) αποτελεί τεράστια επιτυχία για την οικογένεια του Χανιώτικου συλλόγου και την Κρήτη, αλλά και μια ακόμη επιβράβευση για τους αθλητές, τους προπονητές, τη διοίκηση, τους φίλους και υποστηρικτές του, δεδομένου μάλιστα ότι τη φετινή χρονιά αξιολογήθηκαν 345 σωματεία έναντι 308 της περασμένης χρονιάς. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι τις Εθνικές Ομάδες όλων των κατηγοριών στελέχωσαν συνολικά 16 αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου μας, δύο εκ των οποίων-οι Σφυροβόλοι Αναστασάκης Μιχάλης και Φραντζεσκάκης Χρήστος– έχουν ήδη κατοχυρώσει την πρόκρισή τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Υπερηφάνεια και ικανοποίηση στον ΑΓΣ Ιωαννίνων και στον Ελ. Βενιζέλο για την κατάταξη runbeat.gr

Συγκεκριμένα το 2023 πετύχαμε:

Κατηγορία Ανδρών – Γυναικών:1ος Ανδρών  – 2ος Γυναικών – 1ος Συνολική  

Κ16 Νότιος Όμιλος:  1ος Κ16  Αγοριών – 9ος Κ16 Κοριτσιών– 1ος Συνολική 

Κ20   Ανδρών – Γυναικών:  2ος Κ20 Ανδρών –16ος Κ20 Γυναικών – 3ος Συνολική

Κ18  Ανδρών – Γυναικών:  3ος Κ18 Ανδρών – 6ος Κ18Γυναικών – 4ος Συνολική 

Κατηγορία Κ23 Ανδρών – Γυναικών: 5ος Κ23 Γυναικών –12ος Κ23 Ανδρών – 6οςΣυνολική  

Η Διοίκηση του Συλλόγου θα ήθελε να συγχαρεί όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή τη σημαντική επιτυχία όπως την Περιφέρεια Κρήτης, τους Δήμους Χανίων και Πλατανιά, τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και τους επίσημους χορηγούς του Συλλόγου: ΑΝΕΚ LINES, Νερά Σαμαριά, ΙΚΤΕΟ Χανίων, ΣΥΝΚΑ και το ξενοδοχείο Pilot Beach Resort.

Επιπλέον να εκφράσει και δημόσια τα θερμά της συγχαρητήρια στον ΑΓΣ Ιωαννίνων για την κατάκτηση της κορυφής και να τονίσει την παρουσία δύο σωματείων από την επαρχία στην κορυφή της Πανελλήνιας αξιολόγησης του ΣΕΓΑΣ που κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη στήριξης του επαρχιακού αθλητισμού».

Να υπενθυμίσουμε την πρώτη δεκάδα στην αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ:

ΑΓΣ Ιωαννίνων 11.855

ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος 11.819

ΣΑ Κολλεγίου Αθηνών 10.533

ΟΦΗ 8.578

ΓΣ Κηφισιάς 8.464

ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας 7.185

ΓΣ Γλυφάδας 7.146

ΓΣ Σέρρες 93 – 6.877

ΝΓΣ Ηρακλής 6.212

ΑΠΣ Πυγμή Ευόσμου 6.188