Ζει σε φάρμα, καλλιεργεί λαχανικά και αρνείται τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο ανωμάλου λόγω… κλιματικής κρίσης!

 Runbeat Team   18:30 24-01-2023  

Ζει σε φάρμα, καλλιεργεί λαχανικά και αρνείται τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο ανωμάλου λόγω… κλιματικής κρίσης!


Ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα της Μεγάλης Βρετανίας στα αθλήματα αντοχής, η Innes FitzGerald αποφάσισε να μην λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που θα γίνει τον επόμενο μήνα στην Αυστραλία λόγω της κλιματικής αλλαγής!

Η 16χρονη που τερμάτισε τέταρτη τον περασμένο μήνα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου κόντρα σε αρκετά μεγαλύτερους αντιπάλους αποφάσισε να μην κάνει το ταξίδι για την Αυστραλία καθώς η πτήση που θα χρειαζόταν να χρησιμοποιήσει θα ήταν αρκετά βλαβερή για το περιβάλλον. Πρόσφατα μάλιστα, η FitzGerald βρέθηκε ξανά στα πρωτοσέλιδα καθώς επέλεξε να ταξιδέψει με τρένο από το σπίτι της στο Devon της Μεγάλης Βρετανίας στο Τορίνο της Ιταλίας για την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

 

«Θα ήταν αδύνατο για την συνείδησή μου να κάνω ένα τέτοιο ταξίδι με αεροπλάνο»

Η Innes FitzGerald έχει την υποστήριξη της οικογένειάς της, αφού όλοι μαζί ζουν σε φάρμα και καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά, κάνοντας κάθε προσπάθεια να προστατέψουν το περιβάλλον. Αναφορικά με την απόφασή της να μην ταξιδέψει στην Αυστραλία, η Βρετανίδα τόνισε:

«Όταν ξεκίνησα το τρέξιμο, ήταν όνειρο μου να τρέξω σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Από την άλλη όμως, θα ήταν αδύνατο για την συνείδησή μου να κάνω ένα τέτοιο ταξίδι με αεροπλάνο. Τα λίγα που μπορώ να κάνω στην κλίμακα μου για να υποστηρίξω όσους υποφέρουν στην πρώτη γραμμή της κλιματικής κρίσης, τα κάνω. Το να μην λάβω μέρος σε αυτή την διοργάνωση δεν ήταν εύκολη απόφαση, όμως το να κάνω την πτήση θα ήταν ακόμα πιο δύσκολο για εμένα.

 

Με την οικογένειά μου ζούμε στην εξοχή σε μια μικρή φάρμα όπου καλλιεργούμε τα δικά μας φρούτα και λαχανικά. Ο μπαμπάς μου με υποστήριξε στην απόφασή μου. Η πτήση είναι πραγματικά το χειρότερο πράγμα για τον πλανήτη επειδή ανατινάζει το αποτύπωμα άνθρακα κάθε επιβάτη».