Πρωινό τρέξιμο: Έξι λόγοι που βελτιώνει τη ζωή σας!

 Runbeat Team   14:05 03-01-2021  

Πρωινό τρέξιμο: Έξι λόγοι που βελτιώνει τη ζωή σας!


Το τρέξιμο μας βοηθάει στη βελτίωση και διατήρηση της φυσικής μας κατάστασης. Φορέστε λοιπόν ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και ξεκινήστε σήμερα!

Οι πρωινές διαδρομές μπορεί να σας φανούν καλύτερες για πολλούς λόγους.

1. Το πρωί είναι πιθανότερο να αθληθείτε.

Πολλές φορές ακυρώσατε το απογευματινό σας τρέξιμο, είτε γιατί ήσασταν κουρασμένοι, είτε γιατί μείνατε μέχρι αργά στη δουλειά, είτε γιατί απλά βαρεθήκατε. Αρχίστε να φροντίζετε τον εαυτό σας πηγαίνοντας για τρέξιμο το πρωί, αφού πάρετε ένα καλό πρωινό.

2. Ξεκινάτε με καλύτερη διάθεση τη μέρα σας. 

Κατά την άσκηση εκρήγνυνται στον οργανισμό οι ενδορφίνες, η ντοπαμίνη, η αδρεναλίνη και το ενδοκανναβινοειδές , χημικές ουσίες του εγκεφάλου που σχετίζονται με την αίσθηση ευτυχίας, της αυτοπεποίθησης, την αίσθηση λιγότερου άγχους και του στρες. Με αυτόν τον τρόπο ξεκινάτε τη μέρα σας με ευχάριστα συναισθήματα, τα οποία σας κάνουν να αντιμετωπίζετε πιο θετικά την καθημερινότητα σας.

3. Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

Η άσκηση μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να κοιμηθείτε νωρίτερα για να ξυπνήσετε εγκαίρως. Φροντίστε να κοιμάστε έξι με εννέα ώρες.

4. Μπορείτε να διοργανώσετε τη μέρας σας.

Ενώ όλοι κοιμούνται, εσείς έχετε την ευκαιρία να αθλείστε αλλά και να σκεφτείτε όσα πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της μέρας. Το τρέξιμο είναι τόσο χαλαρωτικό που σε συνδυασμό με έναν καλό ύπνο μπορεί να σας οδηγήσει σε έναν καταιγισμό ιδεών για όσα θα ακολουθήσουν στο πρόγραμμα σας.

5. Ενεργοποιείται ο μεταβολισμός σας.

Με το τρέξιμο μπορείτε να έχετε απώλεια βάρους, καθώς καίτε λίπος . Επιπλέον αυξάνετε την μυϊκή σας μάζα.

6. Θα είστε πιο πειθαρχημένοι.

Αν και στην αρχή θα είναι δύσκολο να αποχωριστείτε το κρεβάτι σας, με τον καιρό θα γίνει ευκολότερο και εσείς πιο πειθαρχημένοι. Επιπλέον, μπορεί να εμπνευστείτε περισσότερο για να ζήσετε μια πιο υγιή ζωή και να φροντίσετε σωστά το σώμα σας.