1ος Φλυγόνιος Δρόμος: Υπέστη ανακοπή δρομέας που σώθηκε από τους εθελοντές

 Runbeat Team   9:29 29-08-2022  

1ος Φλυγόνιος Δρόμος: Υπέστη ανακοπή δρομέας που σώθηκε από τους εθελοντές


Από ένα συγκλονιστικό γεγονός σημαδεύτηκε ο 1ος Φλυγόνιος Δρόμος, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Κυριάκι Βοιωτίας.

Ένας 63χρονος δρομέας, ο οποίος αγωνιζόταν στα 5 χιλιόμετρα, κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα και διαπιστώθηκε ότι δεν ανέπνεε.

 

Ο άνδρας υπέστη ανακοπή και άμεσα τα τέσσερα μέλη της εθελοντικής ομάδας που κάλυπτε τον αγώνα, ξεκίνησαν ΚΑΡΠΑ και έκαναν άμεση χρήση του Απινιδωτή. Ο 63χρονος επανήλθε στη ζωή για λίγα λεπτά μόνο και στη συνέχεια υπέστη ξανά ανακοπή!

Η ανάνηψη ξεκίνησε και πάλι και αρκετά λεπτά αργότερα ο άνδρας βρήκε ξανά τις αισθήσεις του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς για όπου σταθεροποιήθηκε από τους γιατρούς και νοσηλευτές και στη συνέχεια στο εφημερεύον νοσοκομείο της Αθήνας.

Το περιστατικό αναδεικνύει την ανάγκη να υπάρχουν γνώστες πρώτων βοηθειών στους αγώνες και φυσικά απινιδωτή, ο οποίος σε τέτοιες περιστάσεις είναι καθοριστικός.

Όπως καταλαβαίνει κανείς το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Για τους τύπους να αναφέρουμε ότι νικητής στα 10χλμ αναδείχτηκε ο Arnaud Alaterre με χρόνο 39:14 και ακολούθησε ο Γιώργος Μανιώτης με 39:36 και στην 3η θέση ο Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος με 42:24.

Η Αλίκη Φούντα ήταν νικήτρια στις γυναίκες με χρόνο 50:11, δεύτερη η Δήμητρα Καλτσή με 50:28 και την πρώτη τριάδα έκλεισε η Εμμέλεια Μαρδάκη με 56:31.

Τα αποτελέσματα στα 10 χιλιόμετρα

Τα αποτελέσματα στα 10 χιλιόμετρα

Πρώτος έφτασε στον τερματισμό των 5 χιλιομέτρων ο Φώτιος Ρηγόπουλος με χρόνο 18:36. Τη δεύτερη θέση με διαφορά 15 δευτερολέπτων κατέλαβε ο Παύλος Βέργος (18:51) και τρίτος ήταν ο Βαγγέλης Τσαλαφούτας με 20:25.

Νικήτρια στις γυναίκες ήταν η Βίκυ Ναούμ με 27:07, ακολούθησε η Κατερίνα Τόλια με 29:08 και τρίτη ήταν η Ζαχαρούλα Λέντα με 32:00.

Τα αποτελέσματα στα 5 χιλιόμετρα