1ος Ημιμαραθώνιος Λήμνου: Με Πολύζου, Μερούση και πολλά δυνατά μηνύματα

 Runbeat Team   12:15 12-08-2022  

1ος Ημιμαραθώνιος Λήμνου: Με Πολύζου, Μερούση και πολλά δυνατά μηνύματα


Όμορφες εικόνες, δυνατά μηνύματα, μεγάλη συμμετοχή και πολλά χαμόγελα συνέθεταν το σκηνικό στον 1ο Ημιμαραθώνιο Λήμνου «Ερημάκεια 2022» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 10 Αυγούστου στο Κοντοπούλι. Πέραν του ημιμαραθωνίου πραγματοποιήθηκαν επίσης αγώνες 5.000μ., 2.000μ., 1.000μ. και 600μ.

 

Η Μαρία Πολύζου που συμμετείχε στα 5.000μ. και ο Χρήστος Μερούσης που ήταν νικητής στον ημιμαραθώνιο ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Ηφαιστία Κοντοπουλίου Λήμνου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Region of North Aegean και την υποστήριξη του Δήμου Λήμνου Δήμος Λήμνου, διοργάνωσαν αγώνες δρόμου στην μνήμη του αείμνηστου Κώστα Ερημάκη.

Στον ημιμαραθώνιο συμμετείχαν συνολικά 233 δρομείς όλων των ηλικιών, οι οποίοι κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η πρέσβειρα του Ελληνικού Αθλητισμού κ. Μαρία Πολύζου παρουσίασε το βιβλίο της "Μην τα παρατάς", ενώ ιδιαίτερη στιγμή ήταν ο τερματισμός της τελευταίας αθλήτριας του Ημιμαραθώνιου κυρίας Μάρτιν Γκρέιπεν, η οποία έφτασε στο γήπεδο με πρόβλημα στη γάμπα λίγο πριν κλείσουν τα φώτα...και η Μαρία Πολύζου της κρέμασε το μετάλλιο στο λαιμό και της πρόσφερε το στεφάνι ελιάς που είχε πάρει λίγο νωρίτερα από την συμμετοχή της στα 5000 μέτρα.

Οι νικητές των αποστάσεων είναι

Ημιμαραθώνιος Άνδρες

1η θέση ΜΕΡΟΥΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

2η θέση ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΘΑΝΟΣ

3η θέση ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ημιμαραθώνιος Γυναίκες

1η θέση ΣΑΡΑΝΤΗ ΝΙΚΗ

2η θέση ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ ΕΛΕΝΑ

3η θέση ΚΟΥΤΣΙΜΠΙΡΑ ΕΙΡΗΝΗ

5000 μέτρα άνδρες

1η θέση  ΠΑΤΡΩΝΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

2η θέσηΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΦΡΕΔΟΣ

3η θέση  ΔΕΒΕΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

2000 μέτρα αγόρια

1η θέση  ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΡΗΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

2η θέση  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

3η θέση  ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

2000 μέτρα κοριτσιών

1η θέση ΛΑΜΠΡΟΥ ΡΑΦΑΕΛΑ-ΙΩΑΝΝΑ

2η θέση ΣΓΟΥΡΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

3η θέση ΠΑΧΝΕΡΗ ΟΥΡΑΝΙΑ

1000 μέτρα αγοριών

1η θέση ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΡΗΜΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΟΣ

2η θέση ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΡΗΜΑΚΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

3η θέση ΦΡΙΚΑΣΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

1000 μέτρα κοριτσιών

1η θέση ΜΑRKOVA MARTA

2η θέση ΓΚΕΚΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ

3η θέση ΜΠΟΥΔΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

600 μέτρα αγοριών

1η θέση ΖΕΡΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ

2η θέση ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

3η θέση ΤΟΥΜΠΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

600 μέτρα κοριτσιών

1η θέση ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ ΑΛΙΝΑ

2η θέση ΚΩΤΣΙΑ ΤΑΤΙΑΝΑ

2η θέση ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά «όλους και όλες όσους μας τίμησαν με την συμμετοχή τους και την παρουσία τους: Lemnos_runners, Ναυτικός Όμιλος Λήμνου, Surf Club Keros, Club Eleftherios Karate, Early Riders Camp, Στιβος Α.Ε.Λημνου,

Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Region of North Aegean και το Επαρχείο Λήμνου για την συν-διοργάνωση!!!

Τον Δήμο Λήμνου Δήμος Λήμνου-Municipality of Lemnos για την υποστήριξη της εκδήλωσης!.

Την εθελοντική μας ομάδα, που παρά τις δυσκολίες έκανε τα πάντα για να φέρει εις πέρας την διοργάνωση: Christina Tsagdi, Αννα Κοντογιωργη, Ioanna Glitzou, Ioanna Panagiotou, Baios Sarafis, Γεώργιος Μπιτχαβάς, Βασιλειος Λασκαρελιας, Stavroula C. Bouboura, Maria Kalatzi, Dimos Trantalos, Φωτεινή Μηδέλια, Rania Levo Erimaki.

Το περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Λήμνου που με τους εθελοντές του, για την παροχή πρώτων βοηθειών στους συμμετέχοντες: Dimitris Kakalis

Την 88 ΣΔΙ Λήμνου και τον Διοικητή της Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Τακόπουλο ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και στήριξε την όλη διοργάνωση και συμμετείχε στα 5000μ. Συμμετείχαν στους αγώνες πάνω από 30 στελέχη της 88 ΣΔΙ.

Τον κ. Παντελή Μπούμπουρα που για ακόμη μια φορά μας στήριξε την διοργάνωση. Τον κ. Μανώλη Γαροφαλλίδη για τις μπανάνες που πρόσφερε στους συμμετέχοντες.

Όλους όσους βοήθησαν και στήριξαν αυτή τη διοργάνωση.

Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη για λάθη και παραλήψεις και υποσχόμαστε του χρόνου να τα έχουμε εξαλείψει.

Ραντεβού στα Ερημάκεια 2023!».