2ο Rock & Trail Lesvos: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά ο αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Λέσβο

 Runbeat Team   18:49 31-08-2022  

2ο Rock & Trail Lesvos: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά ο αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Λέσβο


Το Σωματείο «ΕΝ Γνώσει Δράσης» διοργανώνει έναν μοναδικό αγώνα για τους λάτρεις του Αθλητισμού και της Φύσης στα όμορφα βουνά της Λέσβου με την υποστήριξη των τοπικών συλλογών και αρχών.

 

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές:

Για δεύτερη χρονιά διοργανώνεται το Rock &Trail Lesvos στα πανέμορφα βουνά της Λέσβου. Eίναι ένας 3ήμερος αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Μυτιλήνη - Λέσβο. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάσου και στο όρος Όλυμπος.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδείξουμε τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, προωθώντας παράλληλα τον Αθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός παγκοσμίως έχει αλλάξει ρότα και αποδεδειγμένα οι τουρίστες επιλέγουν πλέον τον προορισμό διακοπών τους με βάση τις δραστηριότητες που τους προσφέρει ο κάθε τόπος και η μεγάλη ποικιλία επιλογών. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το νησί της Λέσβου ενδείκνυται για αξιοποίηση και προβολή σε όλον τον κόσμο, καθώς συνδυάζει αρμονικά θάλασσα, βουνό, δάση, που μπορούν να καλύψουν κάθε τουριστική ανάγκη. Η συγκεκριμένη διοργάνωση, με στοιχεία από αντίστοιχες που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και έχουν πλέον γίνει θεσμός σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει ακριβώς αυτόν τον στόχο: Την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων συμμετεχόντων - εν δυνάμει τουριστών που θα γνωρίσουν πραγματικά τι έχει να τους προσφέρει το νησί από φυσική ομορφιά. Με αυτό το σκεπτικό, αποφασίσαμε σαν Σωματείο να αναλάβουμε την πρωτοβουλία για το καλό του τόπου μας και να διοργανώσουμε για δεύτερη συνεχόμενη αγώνα ορεινού τρεξίματος στην όμορφη Αγιάσο. Ο Άγώνας που έγινε ετήσιος θεσμός με συμμετοχές από αθλητές πανελλαδικής εμβέλειας όπως ο Γιάννης Κουρκουρίκης, Θωμάς Ανδρούτσος, Μάνος Ορφανός, Γιώργος Μανιώτης αλλά και αθλητές από όλη την Ελλάδα που ήρθαν για να συμμετάσχουν. Η επιλογή της τοποθεσίας έγινε με βάση τα μοναδικά πεζοπορικά μονοπάτια, αλλά και τα δασικά κομμάτια με την απαράμιλλη άγρια ομορφιά. Ακόμα για την ανάδειξη της Φυσικής ομορφιά του προστατευόμενου Δάσους της Αγιάσου από την UNESCO. Υποστηρικτές μας σε αυτήν την δράση είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας αλλά και HARTA Series βασίζεται στην αξιολόγηση των επιδόσεων των αθλητών τέτοιον εκδηλώσεων σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ελάτε στην πανέμορφη Λέσβο για να απολαύσετε το 2οRock & Trail Running Lesvos

Ειδικές εκπτώσεις για όλους τους συμμετέχοντες εκτός Λέσβου στα ακτοπλοϊκά και στην διαμονή. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6948183605.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου:  Έναρξη Αγώνων (18:00)

Vertical. Ανάβαση 2.5 km με 300 μέτρα υψομετρικό. Ο αγώνας αυτός θα γίνει λίγο πιο έξω από την Μυτιλήνη, στην περιοχή της Αμαλής. Αυτός ο αγώνας είναι μια μεγάλη πρόκληση για σκληρούς αναβάτες.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου:  Έναρξη αγώνων (18:00)

1000m + 1500m +5km & 10km

Αγώνες για όλους του φίλους ανώμαλου δρόμου. Από ηλικίες 6 έως 45+. Ο αγώνας αυτός θα γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάσου, στη Μεγάλη Λίμνη (έναρξη και Τερματισμός από την διασταύρωση για Αμπελικό στο Πάρκο). Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site μας aegeanevents.gr. Ακόμα εκεί μπορούν να γίνουν και οι εγγραφές για τους αγώνες.

 

Κυριακή 2 Οκτωβρίου:  Έναρξη αγώνα (7:00 το πρωί)

Την Κυριακή θα έχουμε 3 αγώνες. Η Επιλογή είναι δική σας 7,5 km με 400 υψομετρική , 26km με 1560 και 40 Km με 2200 μέτρα υψομετρική. Ο αγώνας αυτός μεγάλης απόστασης 40 km που θα εντυπωσιάσει κάθε συμμετέχοντα. 40 χιλιόμετρα μέσα σε πανέμορφα δασικά μονοπάτια αλλά και τεχνικά μονοπάτια, όπου θα δοκιμαστούν οι δυνατότητες όλων των συμμετεχόντων. Από τον Ασώματο μέχρι το Αμπελικό και από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι τον Άγιο Φανούριο.

Rock & Trail στην Λέσβο. Σας περιμένουμε με χαρά!

* Ειδικές εκπτώσεις για όλους τους συμμετέχοντες εκτός Λέσβου . Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6948183605.

Εγγραφές:

https://aegeanevents.gr/

Φόρμα εγγραφής : https://forms.gle/Zv9c8tbvZxdMjshr8

2ο Rock & Trail Lesvos: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά ο αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Λέσβο runbeat.gr