38ος ΑΜΑ – 5 χλμ.: Με πολλές συμμετοχές πολιτικών και αθλητών όλων των ηλικιών

 Runbeat Team   15:35 14-11-2021  

38ος ΑΜΑ – 5 χλμ.: Με πολλές συμμετοχές πολιτικών και αθλητών όλων των ηλικιών


Πλήθος κόσμου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στάθηκε στη γραμμή εκκίνησης για τα 5χλμ. Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο του 38ου ΑΜΑ.

Μπορεί το υγειονομικό πρωτόκολλο να περιόρισε αισθητά τον αριθμό των δρομέων, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής, παρόλα αυτά όπως πάντα δρομείς όλων των ηλικιών συμμετείχαν στη διοργάνωση. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που έτρεξε παρέα με τον κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ στον αγώνισμα, Σπύρο Ανδριόπουλο, καθώς και άλλους συνεργάτες του στο Υπουργείο. "Είναι μια γιορτή για την Αθήνα, για τη χώρα, για όλους, η επιστροφή στην κανονικότητα αλλά με αυστηρούς κανόνες. Το στοίχημα είναι μεγάλο, στοίχημα ζωής. Χαρήκαμε όλοι τον αγώνα, τον χάρηκαν αυτοί που αγωνίστηκαν, αυτοί που βγήκαν στο δρόμο να χειροκροτήσουν και να ενθαρρύνουν τους αθλητές. Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα να περπατάς την πόλη, να ακούς τον ήχο των παπουτσιών, είναι μια απόλαυση. Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο, να είμαστε εδώ το 2022, όλοι και ακόμα περισσότεροι. Το δρομικό κίνημα είναι ταχύτατα εξελισσόμενο, η Κυβέρνηση μας το ενισχύει θεσμικά. Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής. Να αγαπάμε τον αθλητισμό"., είπε ο Υφυπουργός. Από την πλευρά ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και μεγάλη μορφή του ελληνικού αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, είπε: "Μια μεγάλη γιορτή δυο χρόνια μετά τον τελευταίο Αυθεντικό Μαραθώνιο, και όλοι είμαστε πολύ χαρούμενοι. Οι συνθήκες ήταν ιδανικές. Ο κόσμος το ευχαριστήθηκε και εν τέλει αυτό είναι το νόημα του αθλητισμού. Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν σήμερα στου δρόμους, κερδίζουμε και πάλι τη ζωή μας. Η επιδίωξη και ο στόχος είναι κάθε χρόνο αυτό το μεγάλο γεγονός, να γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, και να αξιοποιούμε όλο και περισσότερο αυτό το τεράστιο brand name της χώρας μας".

 

Συνεπής με τη διοργάνωση ο Δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, που έτρεξε και φέτος στα 5χλμ. Τράπεζα Πειραιώς. "Είναι μια γιορτή για την πόλη. Αισθανόμαστε χαρά και ενθουσιασμό που συναντιώμαστε ξανά με ασφάλεια. Εμείς τρέχουμε για τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη. Καθημερινά 1.450.000 συνάνθρωποί μας δίνουν μάχη με τον διαβήτη και θέλουμε να τους εκφράσουμε τον σεβασμό και τη στήριξη μας", είπε ο Δήμαρχος Αθηναίω, που στον τερματισμό τον περίμενε η σύζυγός του και γνωστή δημοσιογράφος, Σία Κοσιώνη και ο γιος τους.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, μπορεί να μην έτρεξε, όμως, ήταν στο Παναθηναϊκό Στάδιο και χειροκρότησε τις προσπάθειες αθλητών και αθλητριών. Το μέλος της ΔΟΕ, δήλωσε για τη σημερινή διοργάνωση: "Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι πάντοτε κοντά στο κορυφαίο γεγονός, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ο Μαραθώνιος ξεκίνησε από την Ελλάδα και όλοι σκέπτονται την Ελλάδα όταν διεξάγεται ο Μαραθώνιος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Μαραθώνιος είναι η κληρονομιά μας για τους νεότερους.

 

Με τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας δίνεται η ευκαιρία στους Αθηναίους, σε όλους τους Έλληνες να λάβουν μέρος. Σήμερα έχει και ιδιαίτερη σημασία η άσκηση, όχι μόνο για τους νέους, αλλά για όλες τις ηλικίες. Δίνεται η ευκαιρία σε όλους να βγουν έξω για αυτή τη γιορτή. Σημασία έχει η συμμετοχή".

Τη γραμμή τερματισμού στα 5χλμ. πέρασαν πολλοί παλιοί αθλητές όπως η Νίκη Μπακογιάννη και η Πηγή Δεβετζή, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, αλλά και ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.