39ος ΑΜΑ: Δύο ξεχωριστές ιστορίες που περνούν το μήνυμα του εθελοντή δότη

 Runbeat Team   9:18 14-11-2022  

39ος ΑΜΑ: Δύο ξεχωριστές ιστορίες που περνούν το μήνυμα του εθελοντή δότη


Υπήρξαν πολλές όμορφες στιγμές στον χθεσινό 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Κάθε δρομέας έχει τη δική του ιστορία, το δικό του στόχο, το δικό του κίνητρο.

Ανάμεσα στους μετέχοντες στον αγώνα των 42.195 μέτρων βρίσκονταν χθες και δύο άνδρες που θέλησαν να περάσουν ένα ξεχωριστό μήνυμα. Φορούσαν δύο παρόμοιες μπλούζες. Η μία έγραφε “Δότης” και η άλλη “Λήπτης”.

 

Ο ένας δρομέας είναι ο Γιώργος Χρυσοστομάκης που είχε την τύχη να βρεθεί συμβατός με έναν ασθενή, ο οποίος ήταν στην αναζήτηση για ξένο δότη με στόχο την μεταμόσχευση μυελού των οστών. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε, κι ο λήπτης, o Νίκος, που δέχτηκε την μεταμόσχευση μυελού των οστών σήμερα είναι πολύ καλά κι έτσι δότης και λήπτης εξέφρασαν από κοινού την επιθυμία να γίνει άρση του απορρήτου και να γνωριστούν προσωπικά.

Ο Γιώργος Χρυσοστομάκης είναι λάτρης του δρομικού κινήματος και στα τελευταία μέτρα της διαδρομής πριν τον τερματισμό συνάντησε τον Νίκο θέλοντας και οι δύο να ευαιθητοποιήσουν περισσότερο κόσμο για το θέμα της δωρεάς μυελού των οστών.

«Είναι ο ένατος Μαραθώνιος για μένα, αλλά δυσκολεύτηκα επειδή δεν είχα προετοιμαστεί σωστά. Ωστόσο ήθελα να τρέξω για να δώσω μαζί με τον Νίκο αυτό το τόσο σημαντικό μήνυμα για τη δωρεά μυελού των οστών», μας είπε ο Γιώργος Χρυσοστομάκης αμέσως μετά τον τερματισμό έχοντας στο πλευρό του τον Νίκο, τον οποίο και αποκαλεί αδελφό. «Νιώθω χαρά κι ευγνωμοσύνη» έλεγε ο Νίκος από την πλευρά του.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο άνδρες που ζουν σε διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας – ο δότης στα Γιαννιτσά και ο λήπτης στην Αθήνα – είχαν ως τώρα μιλήσει στο τηλέφωνο, αλλά συναντήθηκαν για πρώτη φορά τώρα, ενόψει του τερματισμού τους στο Καλλιμάρμαρο.

Οι Γιώργος και ο Νίκος αποχώρησαν μαζί από το Στάδιο κάτω από τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα του κόσμου και δεν απέκλεισαν του χρόνου να τρέξουν παρέα τη διαδρομή των 5 χλμ.

Συγκίνησαν και τα αδέλφια Τζανακάκη

Μία αντίστοιχη ιστορία είχαν να πουν και οι αδελφοί Τζανακάκη, οι οποίοι μετείχαν στα 5χλμ. Με ανάρτησή του ο Αλέξανδρος Τζανακάκης αποκάλυψε την απίστευτη ιστορία του ίδιου και του αδελφού του. «Για 4η φορά Δότης (ο αδερφός μου) και Λήπτης (εγώ) Νεφρικού Μοσχεύματος, τρέξαμε μαζί, στα 5χλμ του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας! Συγχαρητήρια σε όλες και όλους που έτρεξαν σε όλες τις διαδρομές της διοργάνωσης!».