40ός ΑΜΑ: Τερμάτισε ο Μπερμπεράι, οι νικητές στον αγώνα δρόμου κωφών 5 χιλιομέτρων

 Runbeat Team   9:25 13-11-2023  

40ός ΑΜΑ: Τερμάτισε ο Μπερμπεράι, οι νικητές στον αγώνα δρόμου κωφών 5 χιλιομέτρων


Με 21 αθλητές και αθλήτριες συμμετείχε για πρώτη φορά επίσημα στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών. Τα μέλη της προτίμησαν κατά κύριο λόγο τα 5 χιλιόμετρα, ενώ υπήρξε αντιπρόσωπος και στον μαραθώνιο.

Πιο συγκεκριμένα, στον πέμπτο του Μαραθώνιο της Αθήνας ο Παναγιώτης Μπερμπεράι κατάφερε και τερμάτισε για ακόμη μια φορά στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και σε αρκετά καλό χρόνο. Ο πρωταθλητής της ΕΟΑΚ ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στον 40ο επετειακό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, καθώς ο έτερος μαραθωνοδρόμος Ηλίας Κατερινόπουλος, προτίμησε το 5άρι καθώς είχε πάρει μέρος, πριν λίγους μήνες, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μαραθωνίων. Ο Παναγιώτης Μπερμπεράι τερμάτισε σε 3:25.00.

Στα 5 χιλιόμετρα η συμμετοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη και υπήρξαν επίσης πολύ καλές επιδόσεις.

 

Ο Ηλίας Κατερινόπουλος έκανε μία εξαιρετική κούρσα 5 χιλιομέτρων τερματίζοντας σε 17:56, επίδοση που του χάρισε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωφών-βαρικοΐας που διεξήχθη παράλληλα με το 5άρι του ΑΜΑ. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νίκος Μουτσώκος σε 25.05 και στην 3η θέση ο Βύρων Θωμαΐδης σε 25.45. Ακολούθησα, ο πρόεδρος των Κωφών Ολυμπιονικών Χάρης Γιαννόπουλος με 28.41, ο τεχνικός διευθυντής Ταεκβοντό της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Αθλητισμού Κωφών (EDSO) Σταύρος Ρενιέρης με 30.53, ο Γιάννης Λυμπέρης σε 39.32, ο Ναθαναήλ Παπαδόπουλος σε 54.00 και ο Γιώργος Φωτάκης σε 54.34.

40ός ΑΜΑ: Τερμάτισε ο Μπερμπεράι, οι νικητές στον αγώνα δρόμου κωφών 5 χιλιομέτρων runbeat.gr

Ο Ηλίας Κατερινόπουλος μετά τη νίκη του στα 5 χιλιόμετρα ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «40ός Αυθεντικός Μαραθώνιος, μία μεγάλη γιορτή. Κατέλαβα την 1η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωφών βαρηκοΐας στα 5 χιλιόμετρα τερματίζοντας σε 17:57. Είμαι ικανοποιημένος, κρατάω και αυτή την εμπειρία και προετοιμάζομαι για το παγκόσμιο μαραθώνιο κωφών βαρηκοΐας. Συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς και τους αθλητές. Ευχαριστώ την ελληνική ομοσπονδία κωφών βαρηκοΐα και τον προπονητή μου Δημήτρη Θεοδωρίδη».

40ός ΑΜΑ: Τερμάτισε ο Μπερμπεράι, οι νικητές στον αγώνα δρόμου κωφών 5 χιλιομέτρων runbeat.gr

Την πρώτη θέση στο 5άρι των Κωφών γυναικών, πήρε η Δήμητρα Μπακοπούλου με χρόνο 22.44. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Μπερναντέτ Λάκατος σε 33.07, ενώ στην 3η θέση τερμάτισε η Αγγελική Δημοπούλου με χρόνο 40.37. Τέταρτη ήταν η Σβεζάνα Ζάρκοι με 42.07, πέμπτη η Κωνσταντίνα Θεοχάρη με 53.18 και έκτη η Ευγενία-Βάια Γαλάνη με 54.34.