4ος αγώνας ορεινού τρεξίματος «Chios HardStone Trail»: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την φετινή διοργάνωση!

 Runbeat Team   15:37 11-02-2024  

4ος αγώνας ορεινού τρεξίματος «Chios HardStone Trail»: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την φετινή διοργάνωση!


Ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου «Chiosrunning» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χίου, την Περιφερειακή Ενότητα Χίου και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καρυών προκηρύσσει αγώνα ορεινού τρεξίματος και παράλληλων αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, με την επονομασία «Chios Hardstone Trail» για την διαδρομή των 5km, 12km, 23km και 41km  οι οποίοι θα λάβουν χώρα το Σαββατοκύριακο  27-28/4/2024, στον ορεινό Χωριό Καρυών Χίου.

Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις διαδρομές διαφορετικής αποστάσεως, υψομετρικής διαφοράς και βαθμού δυσκολίας.

Chios Hardstone Trail 5Km: Η διαδρομή του αγώνα η οποία διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά αυτού που ονομάζουμε ορεινό τρέξιμο. Με μήκος 5χλμ και θετική υψομετρική διαφορά 227μ. απευθύνεται σε όλους και θεωρείται ιδανική για την εισαγωγή σας στο ορεινό τερέν. Επίσηςείναι μια εύκολη διαδρομή καθαρά ψυχαγωγική αλλά και εκπαιδευτική. Στόχος της είναι να φέρει τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους σε επαφή με την φύση και να τους εξοικειώσει με τις εναλλακτικές μορφές δράσεων και αθλητισμού. Επίσης να αναδείξει όλες εκείνες τις ευεργετικές ιδιότητες που παρέχει το φυσικό περιβάλλον στον άνθρωπο, αλλά και να κάνει γνωστή την παράδοση και την ιστορία του τόπου σε μικρούς και μεγάλους.

 

Chios Hardstone Trail 12Km: Η διαδρομή του αγώνα μήκους 12χλμ και 670μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς. Η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι τεχνική (ειδικά στο κομμάτι της κορυφής). Είναι μια εισαγωγή στο trail running. Η διαδρομή είναι απαιτητική και απευθύνεται σε προπονημένους δρομείς με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.

Chios Hardstone Trail 23Km: Η διαδρομή του αγώνα μήκους 23χλμ και 1280μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς. Η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι τεχνική στο μεγαλύτερο μέρος της, απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, είναι δυνητικά εκτεθειμένη σε απότομες αλλαγές του καιρού στα ψηλότερα σημεία του βουνού και απευθύνεται σε καλά προπονημένους δρομείς με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.

Chios Hardstone Trail 41Km: Η διαδρομή του αγώνα μήκους 41χλμ και 2330μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς. Η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι τεχνική στο μεγαλύτερο μέρος της, απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, είναι δυνητικά εκτεθειμένη σε απότομες αλλαγές του καιρού στα ψηλότερα σημεία του βουνού και απευθύνεται σε πολύ καλά προπονημένους δρομείς με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.

Αρχή και τέλος των διαδρομών είναι η βάση της διοργάνωσης στην Κεντρική Πλατεία του Χωριού Καρυών Χίου.

Ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου «Chiosrunning» έχει αναλάβει την τεχνική διεύθυνση, φροντίζοντας για την άψογη σηματοδότηση, τη ροή του προγράμματος και την ασφαλή κίνηση των αθλητών.

Έπαθλα θα δοθούν στους τρείς (3) πρώτους άνδρες και στις τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης της διαδρομής Chios Hardstone Trail 5Km, στους τρείς (3) πρώτους άνδρες και στις τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης της διαδρομής Chios Hardstone Trail 12Km, στους τρείς (3) πρώτους άνδρες και στις τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης της διαδρομής Chios Hardstone Trail 23Km, καθώς και στους τρείς (3) πρώτους άνδρες και στις τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης της διαδρομής Chios Hardstone Trail 41Km.

Πριν την εγγραφή σας διαβάστε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στην διοργάνωση:

Κανόνες Συμμετοχής στο Chios HardStone Trail 5km, 12km, 23km,41km

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται ως εξής:

Chios HardStone Trail 5Km: 10€

Chios HardStone Trail 12Km: 15€

Chios HardStone Trail 23Km: 25€

Chios HardStone Trail 41Km: 35€

Για να επικυρωθεί η συμμετοχή, πρέπει να γίνει κατάθεση του αντίστοιχου ποσού στην Τράπεζα μόνο μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Η δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής με κάρτα μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης.

 

https://www.chiosrunning.gr/chios-hardstone-trail/

Η κατάθεση, για να θεωρείται έγκυρη η συμμετοχή, πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι την Κυριακή 21 Απριλίου 2024.

Μπορείτε να κατεβάσετε την περιγραφή της διαδρομή, το προφίλ, video της διαδρομής και gpx αρχείο του αγώνα CHIOS HARDSTONE TRAIL 5km κάνοντας κλικ στις σελίδες του αγώνα :

https://www.chiosrunning.gr/chios-hardstone-trail/5-km/

Μπορείτε να κατεβάσετε την περιγραφή της διαδρομής, το προφίλ, video της διαδρομής και gpx αρχείο του αγώνα CHIOS HARDSTONE TRAIL 12 km κάνοντας κλικ στις σελίδες του αγώνα :

https://www.chiosrunning.gr/chios-hardstone-trail/12-km/

Μπορείτε να κατεβάσετε την περιγραφή της διαδρομής, το προφίλ, video της διαδρομής και gpx αρχείο του αγώνα CHIOS HARDSTONE TRAIL 23 km κάνοντας κλικ στις σελίδες του αγώνα :

https://www.chiosrunning.gr/chios-hardstone-trail/23-km/

Οι αθλητές που συμμετέχουν στον αγώνα των 23km η βαθμολογία τους καταχωρείται στον σύστημα UTMB Index και HARTA.

Μπορείτε να κατεβάσετε την περιγραφή της διαδρομής, το προφίλ, video της διαδρομής και gpx αρχείο του αγώνα CHIOS HARDSTONE TRAIL 41 km κάνοντας κλικ στις σελίδες του αγώνα :

https://www.chiosrunning.gr/chios-hardstone-trail/40-km/

Οι αθλητές που συμμετέχουν στον αγώνα των 41km η βαθμολογία τους καταχωρείται στον σύστημα UTMB Index και HARTA.

Ένα μοναδικό φεστιβάλ ορεινού τρεξίματος, το οποίο έχουν ήδη τιμήσει με την παρουσία τους καταξιωμένοι πρωταθλητές όπως:

Δημήτρης Θεοδωρακάκος (Dimitris THEODORAKAKOS),

Γιάννης Κουρκουρίκης (Ioannis KOURKOURIKIS) ,

Θωμάς Ανδρούτσος (Thomas ANDROUTSOS),

Ασημίνα Ιγγλέζου (Asimina INGLEZOU) και

Oguzhan Emre SINGER

Πρόγραμμα

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

5 χλμ. με υψομετρική διαφορά 227 m.

12 χλμ. με υψομετρική διαφορά 670 m.

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

23 χλμ. με υψομετρική διαφορά 1280 m.

41 χλμ. με υψομετρική διαφορά 2330 m.

Οι αθλητές που συμμετέχουν στους αγώνες των 23km και 41km η βαθμολογία τους καταχωρείται στον σύστημα UTMB Index και HARTA Series.