5η θέση για τον Γκολομέεβ στον τελικό του 50μ. ελεύθερο

 Runbeat Team   6:29 01-08-2021  

5η θέση για τον Γκολομέεβ στον τελικό του 50μ. ελεύθερο


Την 5η θέση τον τελικό των 50μ. ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέκτησε ο Έλληνας πρωταθλητής, Κριστιάν Γκολομέεβ.

Μετά από δύο πολύ καλές εμφανίσεις, ο Γκολομέεβ έγινε ο μόνος Έλληνας που αγωνίστηκε σε τελικό κολύμβησης σε Ολυμπιακούς Αγώνες εκτός Αθήνας. Ο Κριστιάν Γκολομέεβ τερμάτισε σε 21.72 και μοιράστηκε την πέμπτη θέση μαζί με τον Βρετανό Μπέτζαμιν Πράουντ που τερμάτισε στον ίδιο χρόνο.

 

Το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα κατέκτησε ο Αμαρικανός Κάλεμπ Ντρέσελ, πραγματοποιώντας Ολυμπιακό ρεκόρ με χρόνο 21.07. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Φλοριάν Μονονού από τη Γαλλία με 21.55 και το χάλκινο ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Φράτους με 21.57.

«Είμαι λίγο απογοητευμένος για να πω την αλήθεια. Κυνήγησα το μετάλλιο, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να είμαι και δυσαρεστημένος. Μπήκα σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά, ίσως πίεσα λίγο παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε. Συνεχίζουμε όμως, τώρα η επόμενη ολυμπιάδα. Θα προσπαθήσω για ότι καλύτερο. Εγώ ευχαριστήθηκα την κούρσα, αλλά όταν είδα την πέμπτη θέση ήμουν λίγο στενοχωρημένος» ανέφερε στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Έλληνας κολυμβητής.