6ος Πλαστήριος Δρόμος: Αναβαθμισμένη η φετινή διοργάνωση στις 23 Απριλίου

 Runbeat Team   20:02 23-03-2023  

6ος Πλαστήριος Δρόμος: Αναβαθμισμένη η φετινή διοργάνωση στις 23 Απριλίου


Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες στην Καρδίτσα προκειμένου και φέτος να κυλήσει ομαλά και επιτυχημένα η 6η διοργάνωση του Πλαστήριου Δρόμου που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Κυριακή 23 Απριλίου.

Οι εγγραφές συνεχίζονται σε γοργούς ρυθμούς, ήδη έχουν ξεπεράσει τις 360 συμμετοχές, ενώ για πρώτη φορά φέτος θα διεξαχθεί και ημιμαραθώνιος καθώς ήταν επιθυμία των δρομέων της περιοχής.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα διεξαχθεί κανονικά ένας αγώνας 10 και ένας 5 χιλιομέτρων, ενώ υπάρχει και αγώνας 1000μ. για παιδιά. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους.

 

Οι εγγραφές γίνονται στον εξής σύνδεσμο:  https://docs.google.com/.../1FAIpQLSd09Q1TgFKxDL.../viewform

Η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο Δήμος Καρδίτσας και ο ΔΟΠΑΚ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τη  συνεργασία των Αθλητικών Συλλόγων Καρδίτσας, ''Φωκιανός'', ''Ωρίων'' και Σύλλογο Δρομέων Καρδίτσας, προκηρύσσουν τον 6ο Πλαστήριο Δρόμο με αγώνες δρόμου σε άσφαλτο 21,1χλμ, 10 χλμ, 5 χλμ και 1000μ. για παιδιά έως 12 ετών.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 23 Απριλίου 2023.

Τόπος διεξαγωγής: 21,1 χλμ. : Αφετηρία από την Πλ. Ελευθερίας (Κεντρική) με κατεύθυνση προς την αναρρυθμιστική λίμνη, αναστροφή στο ύψος της αναρρυθμιστικής στα 10558m και τερματισμός στην Πλ. Ελευθερίας (Κεντρική)

10 χλμ. : Αφετηρία από την Πλ. Ελευθερίας (Κεντρική) με κατεύθυνση προς την αναρρυθμιστική λίμνη, αναστροφή στα 5000m μετά τα Χίλια Δέντρα και τερματισμός στην Πλ. Ελευθερίας (Κεντρική)

5 χλμ.: Αφετηρία από την Πλ. Ελευθερίας (Κεντρική) με κατεύθυνση προς την αναρρυθμιστική λίμνη, αναστροφή στα 2500m στο ύψος του Νοσοκομείου και τερματισμός στην Πλ. Ελευθερίας (Κεντρική).

1000μ για παιδιά: Αφετηρία Καραϊσκάκη (ύψος Μασούτη) και μέσω πεζόδρομου Στ. Λάππα, τερματισμός στην Πλ. Ελευθερίας .

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες, εφόσον έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

Οι συµµετέχοντες γνωρίζουν και αντιλαµβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εµπεριέχει η συµµετοχή τους στη διοργάνωση, όσον αφορά σε πιθανές ζηµιές ή φθορά στην υγεία τους. Κάθε δροµέας συµµετέχει στη διοργάνωση οικειοθελώς και µε δική του ευθύνη. Έχει την πλήρη ευθύνη της συµµετοχής του όσον αφορά σε θέµατα υγείας, φυσικής του κατάστασης και της ικανότητάς του να πάρει μέρος στον αγώνα. 

Ο Δήμος Καρδίτσας και ο ΔΟΠΑΚ δεν φέρουν καμιά ευθύνη σε περίπτωση τραυµατισµού, ζηµιάς, κλοπής ή άλλου είδους φθοράς που µπορεί να υποστεί συµµετέχοντας στη διοργάνωση ή θεατής αυτής.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Κατά μήκος της διαδρομής η Αστυνομία θα φροντίσει για την ασφάλεια των δρόμων και των αθλητών με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας. Επίσης, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές ποδηλάτες – μοτοσικλετιστές, εθελοντές δρομείς με οχήματα θα στηρίζουν τους δρομείς και θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε ό,τι τυχόν παρουσιαστεί.

Κατά μήκος της διαδρομής θα ακολουθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

ΕΠΑΘΛΑ- ΔΩΡΑ

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν, στον τερματισμό, μετάλλια και μπλουζάκια. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες, οι οποίοι θα εξαιρεθούν από τις κατηγορίες. Στον αγώνα των 1000μ θα δοθούν κύπελλα στα 3 πρώτα αγόρια και στα 3 πρώτα κορίτσια. Η συμμετοχή στα 1000μ θα είναι γιαπαιδιά έως 12 χρονών.

Στον πρώτο κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο, στους άλλους δύομετάλλιο.

​ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Για τους αγώνες 21,1χλμ, 10χλμ και 5χλμ δεν θα γίνουν εγγραφές πριν την έναρξή τους, λόγω ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και συνωστισμού. Για τα παιδιά δεν απαιτείται εγγραφή. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία στον Αντιδήμαρχο κ. Σωτ. Αντωνίου στο τηλ. 6973987593 ή στον Αντιπρόεδρο του ΔΟΠΑΚ κ. Βησσάρη Ζησόπουλο στο τηλ. 6946314010.

​ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΑΓΩΝΩΝ

09:00 Ο αγώνας 1000μ για παιδιά

09.30 Ημιμαραθώνιος και 10χλμ

09:40 Ο αγώνας 5χλμ

11:30 Απονομές κυπέλλων και μεταλλίων

​​ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ 

Εθελοντές θα προσέχουν τα προσωπικά αντικείμενα των δρομέων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Ελευθερίας, απ' όπου θα τα παίρνουν οι δρομείς μετά τον τερματισμό.

​ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΝΔΡΩΝ

● Μέχρι 18

● 19-29

● 30-34

● 35-39

● 40-44

● 45-49

● 50-54

● 55-59

● 60-64

● 65 ετών και άνω

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

● Μέχρι 19

● 20-24

● 25-29

● 30-34

● 35-39

● 40-44

● 45-49

● 50-54

● 55-59

● 60 ετών και άνω

​ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ελεύθερη για όλους (ΔΩΡΕΑΝ)

​ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

 Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική.

Για τον έλεγχο των δρομέων θα υπάρχουν σταθμοί ελέγχου. Για τον Ημιμαραθώνιο στην εκκίνηση, στο 5οχλμ, 10οχλμ, 15οχλμ και στον τερματισμό, για τον αγώνα των 10 χλμ. στην εκκίνηση, στο 5ο χλμ και στον τερματισμό. Για τον αγώνα των 5χλμ. στην εκκίνηση και στον τερματισμό, ενώ έλεγχος θα γίνεται και στην αναστροφή.

Ο Πλαστήριος Δρόμος θα πραγµατοποιηθεί την ηµέρα που έχει οριστεί ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Μόνο σε περίπτωση εξαιρετικών συνθηκών έχει το δικαίωµα ο Δήμος Καρδίτσας να αποφασίσει την αναβολή ή την ακύρωση του αγώνα. 

Οι δρομείς που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση συναινούν στη χρήση της εικόνας τους κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους διοργανωτές, χορηγούς ή άλλους συνεργάτες της διοργάνωσης για σκοπούς προβολής αυτής, χωρίς κανένα δικαίωµα σε ολική ή µερική αποζηµίωση για το λόγο αυτό.

Όροι Συμμετοχής την ηµέρα του Αγώνα

Οι δρομείς οφείλουν να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των διοργανωτών και του προσωπικού της διοργάνωσης. 

Ο αριθμός συµµετοχής είναι προσωπικός και δεν μεταφέρεται ούτε δίνεται σε άλλο δρομέα σε καµία περίπτωση.  

Οι συµµετέχοντες οφείλουν να έχουν διαβάσει και να σέβονται τις οδηγίες που έχουν λάβει από τους διοργανωτές του αγώνα κατά την παραλαβή του αριθµού και οι οποίες έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Η πρόσβαση στη διαδρομή του αγώνα, την περιοχή εκκίνησης και τερµατισµού δεν επιτρέπεται σε καµία περίπτωση σε µη εγκύρως εγγεγραµµένους δροµείς (άτοµα χωρίς εµφανή έγκυρο αριθµό συµµετοχής).

Το όριο ολοκλήρωσης του δρόμου των 21,1χλμ έχει οριστεί στις 2ώρες και 30΄, των 10χλµ. έχει οριστεί σε 1 ώρα και 40΄, ενώ των 5χλµ έχει οριστεί στα 50 λεπτά, από την εκκίνηση των αγώνων. Το όριο ολοκλήρωσης του δρόμου 1000µ. για παιδιά έχει οριστεί στα 15 λεπτά από την εκκίνηση του αγώνα (09:00).

Όσοι δρομείς δεν καταφέρουν να τερματίσουν µμέσα στα ανωτέρω όρια, οφείλουν να ελευθερώσουν τις διαδροµές του αγώνα, ανεβαίνοντας στο πεζοδρόµιο και σε περίπτωση που επιθυµούν να συνεχίσουν, να αγωνίζονται µε δική τους ευθύνη. Η συµµετοχή στον αγώνα σημαίνει αποδοχή των παραπάνω όρων.

Με σημαντικές αλλαγές θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Απριλίου ο 6ος Πλαστήριος Δρόμος.

Όπως τόνισε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης ,αντιδήμαρχος Σωτήρης Αντωνίου, μετά από επιθυμία αρκετών Καρδιτσιωτών δρομέων και όχι μόνο, συμπεριλήφθηκε και θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιμαραθώνιος, με στόχο να διευρυνθεί το φάσμα των δρομέων που θα πάρουν μέρος και θα τρέξουν σε έναν αγώνα καθαρά αντοχής, όπως είναι τα 21.097μ.

Η δεύτερη και πολύ σημαντική αλλαγή είναι η αφετηρία όλων των αγώνων, εκτός των 1000μ που θα τρέξουν παιδιά έως 12 ετών και η αφετηρία θα είναι όπως κάθε χρόνο στην οδό Καραϊσκάκη, στο ύψος του Μασούτη.

Η εκκίνηση του ημιμαραθώνιου, των 10χλμ και των 5χλμ, θα γίνει για πρώτη φορά από την κεντρική πλατεία , αποφεύγοντας την ταλαιπωρία της μετακίνησης, δίνοντας έτσι έμφαση στο κέντρο της πόλης μας και την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους δρομείς, κερδίζοντας χρόνο να περιηγηθούν σ' αυτό.

Η εκκίνηση του ημιμαραθώνιου και των 10χλμ θα γίνει ταυτόχρονα και οι δρομείς μέχρι το 5ο χλμ θα τρέχουν στην ίδια διαδρομή προς την αναρρυθμιστική λίμνη. Μετά τα Χίλια Δέντρα και πριν το ξενοδοχείο Thessalikon Grand , οι δρομείς των 10χλμ θα κάνουν αναστροφή, ενώ οι συμμετέχοντες στον ημιμαραθώνιο θα συνεχίσουν μέχρι το ύψος της αναρρυθμιστικής λίμνης περίπου και θα επιστρέψουν.

Όσοι πάρουν μέρος στα 5χλμ θα κάνουν την ίδια διαδρομή, ξεκινώντας δέκα λεπτά αργότερα, μέχρι το ύψος του Νοσοκομείου περίπου και θα επιστρέψουν.

Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική και θα υπάρχουν σημεία ελέγχου των δρομέων.

Όλοι οι τερματισμοί θα γίνουν στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Αξίζει να ενημερώσουμε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, πως τα μπλουζάκια θα δοθούν, όπως πέρυσι, σε όσους τερματίσουν στον ημιμαραθώνιο, στα 10χλμ και στα 5χλμ.

Η εγγραφή στους αγώνες δρόμου θα είναι ,όπως πάντα, ΔΩΡΕΑΝ, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να πάρουν μέρος, να χαρούν και να απολαύσουν τη διαδρομή που θα επιλέξουν να ακολουθήσουν».