7ος Μαραθώνιος Κρήτης: Πρώτοι στα 10 χλμ Edwards και Χαζηράκη – Νικητές στα 5 χλμ Fournier και Τακμάκη

 Runbeat Team   15:20 07-05-2023  

7ος Μαραθώνιος Κρήτης: Πρώτοι στα 10 χλμ Edwards και Χαζηράκη – Νικητές στα 5 χλμ Fournier και Τακμάκη


Με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές πραγματοποιήθηκαν οι παράλληλοι αγώνες του 7ου Μαραθωνίου Κρήτης στα Χανιά, με τους δρομείς να λαμβάνουν μέρος σε διαδρομές 5, 10 χιλιομέτρων, αλλά και στον παιδικό αγώνα που δεν είχε χρονομέτρηση.

Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων την πρώτη θέση πήρε ο Kit Edwards με χρόνο 33:21. Ο Ουαλός που βρέθηκε στα Χανιά από το Κάρντιφ δήλωσε μετά τη νίκη του: «Στην Ουαλία έχει πάρα πολλούς καλούς δρομείς, τρέχουμε με βροχή κι εδώ είμαι πολύ χαρούμενος που έτρεξα με τέτοιες συνθήκες. Ήθελα να έρθω εδώ για διακοπές και όταν είδα ότι υπάρχει αυτό το δρομικό event ήθελα να αγωνιστώ. Νομίζω ότι σήμερα έκανα ατομικό ρεκόρ».





Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Διαμαντής Γεωργαλάς με χρόνο 34:08, ενώ τρίτος ήταν ο Albin Olofsson από την Στοκχόλμη της Σουηδίας με χρόνο 36:59. Τόσο ο Ουαλός, όσο και ο Σουηδός δρομέας, βρέθηκαν στα Χανιά για διακοπές.

Από την πλευρά των γυναικών, την πρωτιά στον αγώνα που έγινε υπό αρκετή ζέστη πήρε η Ελένη Χαζηράκη με χρόνο 41:35, κάνοντας μία… εξαίρεση από τους αγώνες ορεινού τρεξίματος.

Δεύτερη τερμάτισε η Mikaela Symanovich από το Σαν Φρανσκίσκο των ΗΠΑ, με την δρομέα να έχει καταγωγή από την Ρωσία και να λαμβάνει μέρος στην διοργάνωση με όλη την οικογένειά της, που επίσης έτρεξε στους αγώνες. Η Symanovich σημείωσε 41:38, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε η Yan Yan Tse από το Χονγκ Κονγκ με 44:06.

Τι έγινε στα 5 χιλιόμετρα

Ο Ελβετός Pierre Fournier επικράτησε στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων του Μαραθωνίου Κρήτης, με χρόνο 16:41, ενώ δεύτερος ήταν ο Patryk Sobczyk με 17:11. Τρίτος τερμάτισε ο Αντώνης Κωστάκης με χρόνο 17:36.

 

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μίνα Τακμάκη με χρόνο 21:33, ενώ δεύτερη τερμάτισε η Ελένη Πολυχρονάκη με 21:35. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Μαριάνα Χαρτζουλάκη με 21:48.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.