Α. Ντρισμπιώτη: «Τι πάει να πει "είσαι 40 χρονών", τώρα αρχίζει το καλό» (Vid)

 Runbeat Team   22:17 20-05-2024  

Α. Ντρισμπιώτη: «Τι πάει να πει "είσαι 40 χρονών", τώρα αρχίζει το καλό» (Vid)


Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Rendez-vous στο Παρίσι» της ΕΡΤ, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για την μέχρι τώρα καριέρα της και τους στόχους της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Μεταξύ άλλων, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην τόνισε: «Το πρώτο μετάλλιο σε εκείνη τη διοργάνωση το 2022 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ήταν ασύλληπτο για εμένα! Δεν ήταν ξαφνικό το μετάλλιο υπήρχε μια πορεία πολλών ετών από πριν που δεν είχε τίποτα, υπήρχε το μηδέν πίσω από αυτό. Το μηδέν βέβαια για τους άλλους, για εμένα υπήρχε μια πορεία αγώνων που πέρασε από την περίοδο που σταμάτησα. Από τότε που ξεκίνησα και πάλι η πορεία μου μέρα με τη μέρα ήταν ανοδική.

 

Για τρίτη φορά θα πάρω μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες και είμαι πολύ υπερήφανη. Δεν λέω ακόμη τι θα πετύχω, θέλω να κάνω μια καλή κούρσα, πρώτα να ευχαριστηθώ τον αγώνα. Βέβαια υπάρχει πολλή πίεση πίσω από όλα αυτά, για να λέμε ότι θα τον ευχαριστηθούμε. Και αν τον ευχαριστηθούμε εμείς, θα το ευχαριστηθείτε και εσείς!

Θέλω να ξεπεράσω τον εαυτό μου σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Ρίο το 2016 που ήταν η πρώτη μου φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήμουν πάρα πολύ ενθουσιασμένη.

Η διαφορά τότε με τώρα είναι ότι τώρα θα αγωνισθώ την πρώτη μέρα και θα μπορώ να το απολαύσω, να βλέπω δηλαδή άλλους αθλητές να αγωνίζονται.

Η Ολυμπιάδα του Τόκυο με έχει στιγματίσει. Είχα τερματίσει όγδοη, ήταν μια κούρσα γεμάτη τακτική. Προσπαθώ να τα κάνω όλα σωστά, να είμαι ακριβής σύμφωνα και με τον προπονητή μου για να μην ρίχνω μετά ευθύνες αλλού.

Η διαδρομή στο Παρίσι για τα 20 χλμ βάδην θα είναι πολύ όμορφη, στον Πύργο του Άϊφελ.

Στο Όρεγκον το 2022 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν απίστευτο το συναίσθημα που είχα απέναντί μου τα πρότυπά μου και νικούσα! Βλέποντας ότι έφτανα και κέρδιζα τις αθλήτριες που θαύμαζα, ανέβαινα ακόμη πιο πολύ ψυχολογικά.

Όταν τρέχω και μετέχω στους αγώνες δεν αισθάνομαι την ηλικία μου. Τι θα πει είμαι 40 χρονών; Νοιώθω πάρα πολύ καλά! Ο αθλητισμός με έχει ξαναγεννήσει, αισθάνομαι τώρα πολύ καλύτερα απ΄ ότι ήμουν νέα! Η δουλειά μου, η ενασχόλησή μου στον Αθλητισμό είναι το σπίτι μου.

Θα τρελαθώ από τη χαρά μου αν πάρω μετάλλιο στο Παρίσι!».