Abdirahman: Στα 44 του κυνηγάει μετάλλιο στο Τόκιο και εξηγεί γιατί η ηλικία είναι ένας αριθμός

 Runbeat Team   13:34 06-07-2021  

Abdirahman: Στα 44 του κυνηγάει μετάλλιο στο Τόκιο και εξηγεί γιατί η ηλικία είναι ένας αριθμός


Στα 44 του, ο Abdihakem Abdirahman, γνωστός και ως «Abdi», είναι ο γηραιότερος δρομέας όλων των εποχών που θα λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τις ΗΠΑ. Στα 43 του έτρεξε 2:10.03 στα Trials μαραθωνίου στην Ατλάντα και πήρε την πρόκριση για το Τόκιο, που θα είναι η πέμπτη του διοργάνωση.

Ο έμπειρος δρομέας προπονείται πολύ έντονα τον τελευταίο καιρό για να εμφανιστεί έτοιμος, ενώ πρόσφατα έκανε και μία δήλωση, με την οποία εξηγεί τον λόγο που η ηλικία είναι ένας αριθμός, αν και… χρειάζεται τριπλάσιο χρόνο για να ανακάμψει μετά́ από́ αγώνα.

 

«Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, αλλά σίγουρα δεν εστιάζω σε αυτό. Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως έναν παλιό αθλητή, είμαι ένας αθλητής σαν όλους τους άλλους, που ονειρεύονται ένα πράγμα, το χρυσό στο Τόκιο. Οι άνθρωποι συχνά μου λένε ότι είμαι πολύ μεγάλος και ότι δεν θα τα καταφέρω. Εγώ απλά απαντώ ότι όλα είναι δυνατά στη ζωή.

Όταν νιώθεις πως μεγαλώνεις, όλα δυσκολεύουν. Προπόνηση, αποκατάσταση, διατήρηση του βάρους σου και εβδομάδες δουλειάς για να είσαι στο κορυφαίο επίπεδο. Πιο παλιά χρειαζόμουν 3 με 4 εβδομάδες για να ανακάμψω μετά από έναν αγώνα, τώρα θέλω 2 με 3 μήνες. Έχω βιώσει και χειρότερα στη ζωή μου. Στα 13 έπρεπε να φύγω από τη Σομαλία γιατί γινόταν εμφύλιος. Είναι δύσκολο το να φεύγεις από το σπίτι σου έτσι, χωρίς να ξέρεις που να πας. Αλλά δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τον Θεό που μου έδωσε την ευκαιρία να πάω στις ΗΠΑ», ήταν τα λόγια του Abdirahman.

Ο Abdi έχει λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς του 2000, 2004, 2008 και 2012, δεν πήγε στο Ρίο το 2016 λόγω τραυματισμού. Ο 44χρονος δρομέας ετοιμάζεται να ξεπεράσει τον εαυτό του και να αγωνιστεί στον μαραθώνιο του καλοκαιριού στο Σαπόρο.