Μαραθώνιος Λονδίνου: Χωρίς Mo Farah, αλλά με Bekele, Abdi και… όχι μόνο!

 Πάνος Κατσαρός   17:28 30-09-2022  

Μαραθώνιος Λονδίνου: Χωρίς Mo Farah, αλλά με Bekele, Abdi και… όχι μόνο!


Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον για τον Μαραθώνιο του Λονδίνου, έναν ακόμα Major Μαραθώνιο που πλησιάζει και θα γίνει την Κυριακή (02/10), μία εβδομάδα μετά από τον αγώνα του Βερολίνου όπου o Eliud Kipchoge έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση.

Στον αγώνα των ανδρών θα είχαμε τρεις Ολυμπιονίκες έτοιμους να διεκδικήσουν τη νίκη, με Bekele, Abdi και Mo Farah να είναι ανάμεσα στα φαβορί, όμως ο Βρετανός της… παρέας, ο Mo Farah ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες την απόσυρσή του από τον αγώνα λόγω τραυματισμού κι έτσι άλλαξαν τα «σχέδια» των διοργανωτών.

 

Ο Kenenisa Bekele θέλει πολύ τη νίκη για να αποδείξει ότι δεν έχει «τελειώσει» από το υψηλό επίπεδο, ενώ ο Bashir Abdi είναι δεδομένα σε πολύ καλή κατάσταση και θα διεκδικήσει μία από τις πρώτες θέσεις. Με ατομικό ρεκόρ 2:02:48 στα φαβορί συγκαταλέγεται και ο Birhanu Legese, ενώ τα μεγάλα ονόματα δεν σταματούν εδώ, καθώς τον αγώνα θα τρέξουν μεταξύ άλλων και οι Ammos Kipruto, Sisay Lemma και Tamirat Tola.

Δείτε το elite field των ανδρών του αγώνα:

Όσον αφορά τις γυναίκες, εκεί ξεχωρίζει η Yalemzerf Yehualaw από την Αιθιοπία με ατομικό ρεκόρ 2:17:23, ενώ στα φαβορί συγκαταλέγονται και η περσινή Joyciline Jepkosgei (2:17:43), η Ashete Bekere (2:17:58), όπως και η Βρετανή Charlotte Purdue (2:23:26).