Αγώνας 10 χιλιομέτρων μόνο για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης στο Μπρίστολ

 Runbeat Team   15:46 05-07-2021  

Αγώνας 10 χιλιομέτρων μόνο για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης στο Μπρίστολ


Σε μία πολύ όμορφη πρωτοβουλία προχώρησε ο δρομέας Colin Johnson (δεξιά στη φωτογραφια), ο οποίος βοηθάει αρκετούς δρομείς με προβλήματα όρασης. Πιο συγκεκριμένα, ο Johnson πρότεινε να υπάρξει ένας ξεχωριστός αγώνας μόνο για τυφλούς και άτομα με μειωμένη όραση, που θα γίνει στο πλαίσιο του «Great Run Bristol» την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

Οι δρομείς θα τρέξουν 10 χιλιόμετρα, με ειδικούς «guide runners», οι οποίοι θα τους βοηθήσουν στην διαδρομή και θα τερματίσουν μαζί τους. Ο αγώνας ονομάστηκε «Great Run VI Runners 10k Challenge» και θα γίνει πριν τους αγώνες του main event των 10 χιλιομέτρων και του ημιμαραθωνίου.

 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία γέμισε με χαρά αρκετούς δρομείς με προβλήματα όρασης, μεταξύ των οποίων και ο Chris Blackabee (αριστερά στη φωτογραφια), ο οποίος έχασε την όρασή του όταν ήταν 12, αλλά έχει καταφέρει να τρέξει σε πολλούς αγώνες με τη βοήθεια ενός guide runner. «Όταν περπατάω με το ειδικό μπαστούνι πρέπει να είμαι 110% συγκεντρωμένος, αλλά όταν βγαίνω έξω στον δρόμο με έναν δρομέα οδηγό νιώθω τόσο απελευθερωμένος και έχω μία αίσθηση ελευθερίας» είπε Blackabee μετά την επισημοποίηση του αγώνα.

Πηγή: BBC