Αγώνες 12 και 5 χιλιομέτρων στον 1ο Alfeios Trail Run στα Νέα Καλυβάκια

 Runbeat Team   12:45 26-07-2022  

Αγώνες 12 και 5 χιλιομέτρων στον 1ο Alfeios Trail Run στα Νέα Καλυβάκια


Ένας νέος αγώνας trail μπαίνει στο αγωνιστικό πρόγραμμα του 2022 και θα διεξαχθεί στα Νέα Καλυβάκια του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων το Σάββατο 6 Αυγούστου.

Πρόκειται για τον 1ο Alfeios Trail Run κατά τη διάρκεια του οποίου θα διεξαχθούν δύο απογευματινοί αγώνες, ένας 12 και ένας 5 χιλιομέτρων. Οι εγγραφές άνοιξαν στις 22 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 2 Αυγούστου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους πατώντας ΕΔΩ. https://bit.ly/AlfeiosTrail

 

Η προκήρυξη αναφέρει:

«Το 1ο Alfeios Trail Run είναι γεγονός. Η Περιβαλλοντική & Φυσιολατρική Ομάδα Καλυβακίων - "Ιέραξ", με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, σας ανακοινώνουν το επίσημο άνοιγμα των εγγραφών το 1ο Alfeios Trail Run "Ιέραξ Καλυβακίων" που θα πραγματοποιηθεί στα Νέα Καλυβάκια του Ανδρίτσαινας - Κρεστένων το απόγευμα Σαββάτου 6 Αυγούστου 2022.

Τόπος διεξαγωγής: Κεντρική Πλατεία Καλυβακίων Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Νομού Ηλείας

Ημερομηνία: Σάββατο 06 Αυγούστου 2022

Εκκίνηση διαδρομής 12 χλμ. Ώρα 18:00 μμ

Εκκίνηση διαδρομής 5 χλμ. Ώρα 18:15 με

Εκκίνηση και τερματισμός στην κεντρική πλατεία Καλυβακίων του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Η διαδρομή των 12 χλμ. Έχει αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο την κεντρική πλατεία Καλυβακίων, με χρονικό όριο 2,5 ώρες. Το 90% της διαδρομής είναι χωμάτινος αγροτικός δρόμος και το υπόλοιπο 10% ασφάλτινος.

Η διαδρομή των 5 χλμ. Έχει αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο την κεντρική πλατεία Καλυβακίων, με χρονικό όριο 1,5 ώρες. Το 60% είναι ασφάλτινος αγροτικός δρόμος και το υπόλοιπο 40% χωμάτινος παραποτάμιος δρόμος.

Οι διαδρομές έχουν σήμανση με κόκκινο χρώμα σε εμφανή σημεία, με ταινία έργου και με ξύλινες πινακίδες με το λογότυπο του αγώνα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο ( 18 ) έτος της ηλικίας τους.

Ο κάθε αθλούμενος/η αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου πριν τον αγώνα.

Η συμμετοχή αθλητών κάτω των 18 ετών θα πρέπει να συνοδεύεται από Υπεύθυνη Δήλωση γονέα ή κηδεμόνα η οποία θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένη και να κατατεθεί στη Γραμματεία του αγώνα κατά την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές άνοιξαν στις 22 Ιουλίου 2022 και θα ολοκληρωθούν την επόμενη Τρίτη 2 Αυγούστου 2022 για την ομαλότερη λειτουργία και προγραμματισμό της αθλητικής εκδήλωσης.

Η δηλώσεις συμμετοχής στους αγώνες γίνονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο https://bit.ly/AlfeiosTrail

Το κόστος συμμετοχής είναι στα 5,00 ευρώ και στις δύο διαδρομές.

Η πληρωμή γίνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η διοργάνωση έχει φροντίσει για την ασφάλεια των αθλούμενων με την παρουσία της Ομάδας Εθελοντών, που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά μήκος των διαδρομών. Στο σημείο εκκίνησης - τερματισμού θα υπάρχει γιατρός και πλήρως επανδρωμένο ασθενοφόρο.

Ο κάθε αθλούμενος οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του και να παραχωρεί τη σειρά του σε πιο γρήγορους, που ζητούν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η Οργανωτική Επιτροπή, από συμμετέχοντες που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε τυχόν προβλήματα υγείας ή σωματική ακεραιότητας των αθλούμενων, που θα μετάσχουν στον αγώνα.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Στις διαδρομές των 5 και 12 χλμ Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, μετάλλιο για όλους τους αθλητές, τροφοδοσία στους σταθμούς και στον τερματισμό και ιατρική κάλυψη.

Όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργήσει:

Την Παρασκευή 05/08/2022 από τις 10:00πμ έως 12:00μμ και από τις 17:00μμ έως 19:00μμ στο Κοινοτικό Γραφείο Καλυβακίων.

Το Σάββατο 06/08/2022 από την 16:00μμ στην κεντρική πλατεία Καλυβακίων. για τις παραδόσεις των ήδη εγγεγραμμένων αθλητών, όπου θα ακολουθήσει και η σχετική ενημέρωση των διαδρομών.

ΕΠΑΘΛΑ

Κύπελλο και μετάλλιο οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες των δύο διαδρομών

Αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ - ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΑΦΟΔΙΑΣΜΩΝ

Οι σταθμοί θα είναι πλήρες με όλα τα απαιτούμενα προϊόντα: νερό - ισοτονικό- αναψυκτικά και γλυκά.

Για περιβαλλοντολογικούς λόγους ΔΕΝ θα δίνεται μικρό μπουκάλι νερού από τους σταθμούς. Όσοι αθλητές θέλουν να έχουν μαζί τους νερό κατά την διάρκεια του αγώνα (από σταθμό σε σταθμό) θα πρέπει να έχουν μαζί τους ατομικό υδροδοχείο το οποίο θα γεμίζεται στους σταθμούς τροφοδοσίας. Στην διαδρομή των 12 χλμ θα υπάρχουν δύο σταθμοί ανεφοδιασμού και στην διαδρομή των 5 χλμ ένας σταθμός».