Ακρωτηριασμένη ultrarunner τρέχει με σκοπό να ολοκληρώσει 100 μαραθωνίους σε 100 ημέρες!

 Runbeat Team   19:10 31-03-2022  

Ακρωτηριασμένη ultrarunner τρέχει με σκοπό να ολοκληρώσει 100 μαραθωνίους σε 100 ημέρες!


Στις 17 Ιανουαρίου, η Hunt-Broersma έτρεξε έναν μαραθώνιο. Από τότε, έχει τρέξει 72 και έχει ως στόχο να τρέξει συνολικά 100, προκειμένου να σπάσει το ρεκόρ Guinness για τους περισσότερους συνεχόμενους μαραθωνίους. Η Hunt-Broersma τρέχει με προσθετικό πόδι, κάθε μέρα, στην Αριζόνα.

Η ίδια μίλησε στην ιστοσελίδα runningmagazine.ca, δίνοντας μία «ματιά» στο πως είναι να κάνει όλη αυτή την προσπάθεια.«Είχα μερικές δύσκολες ημέρες, αλλά η πρόκληση πηγαίνει πολύ καλά» λέει.

 

Η Hunt-Broersma τρέχει τους μαραθωνίους της σε διάδρομο, δρόμο και ανώμαλο έδαφος, περισσότερο με σκοπό να κάνει μερικές αλλαγές στο πρόγραμμά της. «Ο διάδρομος δουλεύει διαφορετικά το σώμα μου σε σχέση με το τρέξιμο έξω, συνεπώς βοηθάει στην αποκατάσταση».





Κάθε μέρα, σηκώνεται νωρίς, βοηθάει τα παιδιά της να ετοιμαστούν για το σχολείο και προετοιμάζεται για τον επόμενο μαραθώνιο. Η πρόκληση είναι πολύ δύσκολη, καθώς κάνει το ίδιο πράγμα κάθε μέρα: Μερικές μέρες αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να συνεχίσω την επόμενη ημέρα. Μετά όμως, όταν έρθει η επόμενη μέρα, νιώθω ακριβώς σαν την προηγούμενη το πρωί, σαν να μην έχω τρέξει».

Όταν ερωτήθηκε για το πως καταφέρνει να περνάει κάθε ημέρα τρέχοντας έναν μαραθώνιο, είπε ότι στόχος της είναι να εστιάζει σε ένα χιλιόμετρο κάθε φορά. Μία από τις δυσκολότερες ημέρες της ήταν η 35η της πρόκλησης, όταν έτρεξε έναν ημιμαραθώνιο το πρωί, έναν το βράδυ και ο κόσμος στα social media την κατηγόρησε ότι δεν το έκανε σωστά, καθώς ήταν δύο runs. Τότε, έτρεξε ακόμα έναν μαραθώνιο την ίδια ημέρα, «μετρώντας» 84.5 χιλιόμετρα συνολικά, μετά από 34 μαραθωνίους!

Στόχος της είναι να συγκεντρώσει 10.000 δολάρια για τον οργανισμό Amputee Blade Runners, που προσφέρει running blades σε ακρωτηριασμένα άτομα, μέσω της σελίδας της στο GoFundMe.

Πηγή: runningmagazine.ca