Ακυρώθηκε επειδή πήρε ένα μπουκάλι νερό από τον προπονητή του δρομέας στον Μαραθώνιο της Φιλαδέλφειας

 Runbeat Team   10:45 25-11-2023  

Ακυρώθηκε επειδή πήρε ένα μπουκάλι νερό από τον προπονητή του δρομέας στον Μαραθώνιο της Φιλαδέλφειας


Στην πρώτη του συμμετοχή σε μαραθώνιο, ο κορυφαίος Αμερικανός δρομέας Ethan Hermann τα πήγε περισσότερο καλά από ότι θα ήλπιζε και ο ίδιος. Τερμάτισε στην 6η θέση στον μαραθώνιο της Φιλαδέλφειας πριν από μία εβδομάδα με χρόνο 2:17:03, δηλαδή έτρεξε σχεδόν ένα λεπτό κάτω από το όριο για τα δοκιμαστικά για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (το όριο είναι 2:18:00).

Η χαρά του Hermann, όμως μετατράπηκε σε απίστευτη λύπη καθώς λίγες ημέρες μετά την εκπληκτική του επίδοση ενημερώθηκε από τους διοργανωτές ότι ο χρόνος του θεωρείται ως μη γενόμενος γιατί ο προπονητής του, του έδωσε ένα μπουκάλι νερό σε έναν σταθμό νερού.

 

Σύμφωνα με το Citius Mag, που αποκάλυψε το γεγονός, ο προπονητής του Hermann του έδωσε ένα μπουκάλι νερό σε έναν σταθμό νερού κάτι που, σύμφωνα με τους κανόνες της USATF, αποτελεί παράβαση λόγω της «ανισότητας των πόρων που προσφέρονται στους αθλητές».

Έτσι, ο χρόνος του Hermann αφαιρέθηκε από τα επίσημα αποτελέσματα του Μαραθωνίου της Φιλαδέλφειας και δεν θα μετρήσει για την πρόκριση των Ολυμπιακών Δοκιμών του 2024.

Μιλώντας στο Citius Mag ο Hermann είπε ότι δεν συμφωνεί πλήρως με τον κανονισμό, αλλά τον κατανοεί. «Απλώς πρέπει να μάθω από αυτό και να προχωρήσω μπροστά και να ανταποκριθώ στην επόμενη πρόκληση», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός ισχύει μόνο για τους αγώνες της USATF και η ακύρωση του Hermann έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων…