Alice Wright: Το ρεκόρ Βρετανίας και το εντυπωσιακό ντεμπούτο της σε Μαραθώνιο μετά τη νίκη της στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας το 2021

 Πάνος Κατσαρός   18:03 02-02-2022  

Alice Wright: Το ρεκόρ Βρετανίας και το εντυπωσιακό ντεμπούτο της σε Μαραθώνιο μετά τη νίκη της στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας το 2021


Η μεγάλη νικήτρια του 9ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, Alice Wright έχει καταφέρει να σημειώσει εντυπωσιακά κατορθώματα τον τελευταίο καιρό, πραγματοποιώντας τρομερές εμφανίσεις και «μπαίνοντας» στην απόσταση του μαραθωνίου.

 

Η Βρετανίδα που επισκέπτεται πολύ συχνά την Ελλάδα για διακοπές λόγω της οικείας που έχουν οι γονείς της Στην Επίδαυρο, πήρε τη νίκη στην Αθήνα το 2021 στις γυναίκες, τερματίζοντας παράλληλα στην 7η θέση της γενικής κατάταξης (1:14:53), με τους δρομείς που αγωνιζόντουσαν μαζί της να μην περίμεναν τέτοια εμφάνιση.

Η ταλαντούχα 27χρονη Βρετανίδα δεν έμεινε εκεί, καθώς μέχρι σήμερα κατάφερε να σημειώσει δύο πολύ σημαντικές επιδόσεις. Αρχικά, η Wright έσπασε το ρεκόρ Βρετανίας στο αγώνισμα της μίας ώρας τον περασμένο Οκτώβριο στην Αριζόνα.

Για να σπάσει το ρεκόρ της χρειάστηκε να τρέξει πάνω από 16.495 μέτρα μέσα σε μία ώρα σε στάδιο, ρεκόρ το οποίο είχε η Michaela McCallum από το 2000. Η Wright με… φόρα από τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας κατέρριψε το ρεκόρ με 17.044 μέτρα, δηλαδή 68 γύρους σε μία ώρα!

 

Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2022, πραγματοποίησε με απίθανο τρόπο το ντεμπούτο της σε μαραθώνιο. Λαμβάνοντας μέρος στον αγώνα του… ρεκόρ στο Χιούστον, εκεί όπου η Keira D’Amato έκανε νέο ρεκόρ Αμερικής στον μαραθώνιο με 2:19:12, η Wright τερμάτισε στη δεύτερη θέση με χρόνο 2:29:08, δείχνοντας πως έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει και σε αυτή την απόσταση.

Όπως φαίνεται η νίκη της Alice Wright στην Αθήνα δεν ήταν καθόλου τυχαία, με την ίδια να δείχνει έτοιμη για νέες διακρίσεις μέσα στο 2022, πέρα από τον ημιμαραθώνιο.