ΑΜΑ 2023: Στόχος το ρεκόρ διαδρομής για τους Κενυάτες Kiptoo και Kilimo

 Runbeat Team   10:08 09-11-2023  

ΑΜΑ 2023: Στόχος το ρεκόρ διαδρομής για τους Κενυάτες Kiptoo και Kilimo


Στη φετινή επετειακή έκδοση του 40ού Μαραθωνίου της Αθήνας επιστρέφουν οι ελίτ δρομείς έχοντας ξεκάθαρο στόχο τη νίκη και το ρεκόρ διαδρομής.

Η παρουσία των Edwin Kiprop Kiptoo και Rhonzas Lokitam Kilimo έχουν ανεβάσει τις προσδοκίες αν και οι δύο Κενυάτες θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της διαδρομής και πιθανότατα τις περίεργες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα.

Για τον Edwin Kiprop Kiptoo, που αποτελεί φαβορί για τη νίκη, είναι η πρώτη του συμμετοχή στον ΑΜΑ και ξεκάθαρος στόχος του το ρεκόρ διαδρομής, το οποίο σημείωσε πριν εννέα χρόνια ο συμπατριώτης το Felix Kipchirchir Kandie με 2:10.37.

 

Ο 30χρονος έρχεται στην Αθήνα έχοντας ατομικό ρεκόρ 2:06.52, το οποίο σημείωσε πέρυσι στον Μαραθώνιο Haspa. Φέτος τον Μάρτιο συμμετείχε στον Μαραθώνιο της Σεούλ, τερματίζοντας στην έβδομη θέση σε χρόνο 2:08.56.

Ανάλογος είναι, όμως, ο στόχος και για τον Rhonzas Lokitam Kilimo που θα μπει στον αγώνα έχοντας τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο (2:08.08), τον οποίο σημείωσε φέτος τον Απρίλιο στον Μαραθώνιο Haspa.

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης δεν έχει τους χρόνους των δύο παραπάνω, αλλά ξεκάθαρα έχει την εμπειρία του ΑΜΑ και ξέρει πολύ καλά τις δυσκολίες του. Πέρυσι νίκησε τερματίζοντας σε 2:23:44, ενώ φέτος βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ σε 2:21.23 τρέχοντας στον Μαραθώνιο του Βερολίνου…

Όσον αφορά στις γυναίκες, ξεχωρίζει η παρουσία της νικήτριας του Μαραθωνίου του Ίτεν, Caroline Jepchirchir, η οποία έχει ατομικό ρεκόρ 2:26.11, το οποίο σημείωσε πέρυσι στο Έντσεντε.