Αναβάλλεται ο Μετεωρίτικος Δρόμος, κανονικά ο Κάσσιος Δίας

 Runbeat Team   13:17 02-03-2023  

Αναβάλλεται ο Μετεωρίτικος Δρόμος, κανονικά ο Κάσσιος Δίας


Η Ελλάδα έχει βυθιστεί στο πένθος μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων. Η κυβέρνηση κήρυξη τριήμερο πένθος, ενώ αρκετές είναι οι αθλητές εκδηλώσεις που αναβλήθηκαν λόγω των γεγονότων.

 

Κατά μία εβδομάδα μετατέθηκε το Karteros Run, ενώ με ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του Μετεωρίτικου Δρόμου ανακοίνωσαν επίσης την αναβολή του.

Η ανακοίνωση αναφέρει:  

«Ενημερώνουμε όλους τους αθλητές που δήλωσαν ήδη συμμετοχή αλλά & κάθε ενδιαφερόμενο ότι κατόπιν κοινοποίησης σχετικής απόφασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, λόγω του πρόσφατου τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη & της κήρυξης εθνικού πένθους, ο προγραμματισμένος για την ερχόμενη Κυριακή 5 Μαρτίου, 7ος Μετεωρίτικος Δρόμος, αναβάλλεται.

Μαζί με την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία, πενθεί βαριά και η τοπική μας κοινότητα για τον άδικο χαμό νέων μελών της. Αυτή τη δύσκολη στιγμή, προέχει η αλληλεγγύη και υποστήριξη όλων μας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων κι ευχόμαστε ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες!

Θα επανέλθουμε σύντομα με νέο Δελτίο Τύπου για την οριστική ημερομηνία τέλεσης της διοργάνωσης. Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους για την κατανόησή τους».

Αντίθετα, κανονικά θα πραγματοποιηθεί ο Κάσσιος Δίας την προσεχή Κυριακή. Η ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει: «Λόγω των πολλών ερωτήσεων αθλητών τι ισχύει σε σχέση με το τριήμερο πένθος που κηρύχθηκε στη χώρα λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη η διοργάνωση ανακοινώνει ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά. Σε ένδειξή σεβασμού προς τα θύματα η παραλαβή των αριθμών την Παρασκευή θα γίνει χωρίς παράλληλες εκδηλώσεις και θα τηρηθεί σε όλους τους αγώνες του διημέρου ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των θυμάτων».