Ανακοινώθηκε η ομάδα της Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος

 Runbeat Team   15:57 26-11-2022  

Ανακοινώθηκε η ομάδα της Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος


Ο επόμενος αγωνιστικός στόχος της Εθνικής μας ομάδας είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος που θα γίνει την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στο Τορίνο και θα συγκεντρώσει μεγάλη μερίδα αθλητών και αθλητριών από όλη την Ευρώπη.

Η χώρα μας θα συμμετάσχει στη διοργάνωση με 13 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία για μια δυνατή συμμετοχή. Ο Μάριος Αναγνώστου είναι ο αθλητής με την μεγαλύτερη εμπειρία στη διοργάνωση, ωστόσο με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή των νεαρότερων της αποστολής. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή της Δάφνης Λαβασά, που κάνει πολύ καλές παρουσίες στον ανώμαλο δρόμο στους αγώνες των ΗΠΑ.

 

Στην κατηγορία Κ20 η χώρα μας μετέχει με τρεις νέους αθλητές με τον Πέτρο Παπαιωάννου να είναι έχει ήδη καταγράψει συμμετοχές με την εθνική ομάδα. Στα κορίτσια η Μαρία Κάσσου προέρχεται από πολύ καλή χρονιά και στο Τορίνο θα κάνει τον τελευταίο της αγώνα στην κατηγορία, ενώ η επίσης ανερχόμενη Βασιλική Καλλιμογιάννη θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει σημαντική εμπειρία ενόψει του 2023.

Αναλυτικά η Ομάδα

Άνδρες 10χλμ.: Μάριος Αναγνώστου (Αναγέννηση Λαμίας)

Γυναίκες 8χλμ.: Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου), Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (ΟΚΑ Καβάλας), Ευγενία Παπαδημάτου (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

Άνδρες Κ23 8χλμ.: Παναγιώτης Πετρουλάκης (ΓΑΣ Ιλισσός), Νικόλαος Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου), Αθανάσιος Λιγώνης (Πανελλήνιος ΓΣ)

Γυναίκες Κ23 6χλμ.: Δάφνη Λαβασά (ΓΣ Γλυφάδας)

Άνδρες Κ20 6χλμ.: Πέτρος Παπαϊωάννου (Πανελλήνιος ΓΣ), Οδυσσέας Κίκας (ΓΣ Εθνικός), Αθανάσιος Ζυγούρης (ΣΑΚΑ)

Γυναίκες Κ20: 4χλμ.: Μαρία Κάσσου (Πανναξιακός), Βασιλική Καλλιμογιάννη (ΝΓΣ Ηρακλής)