Αναλαμβάνει χρέη μέντορα ο Eliud Kipchoge στην ομάδα προσφύγων U20

 Runbeat Team   9:28 14-12-2023  

Αναλαμβάνει χρέη μέντορα ο Eliud Kipchoge στην ομάδα προσφύγων U20


Από ένα διαφορετικό πόστο θα έχουν οι φίλοι του δρομικού κινήματος να δουν τον Eliud Kipchoge. Ο Ολυμπιονίκης  του μαραθωνίου αναλαμβάνει χρέη μέντορα στην ομάδα U20 των προσφύγων (World Athletics Athlete Refugee Team), όπου με όπλο την τεράστια εμπειρία του θα προσπαθήσει να βοηθήσει τα νέα παιδιά να εξελιχθούν και να κυνηγήσουν τα αθλητικά τους όνειρα.

Βασικός στόχος του Kipchoge, πέραν του να μεταφέρει τις γνώσεις του, είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά ώστε να αποκτήσουν και την ανάλογη μόρφωση. Για τον ίδιο είναι πολύ σημαντική η μάθηση και είναι γνωστό ότι αποτελεί βιβλιοφάγο στον ελεύθερο χρόνο του. Έχοντας δώσει υπόσχεση να βοηθά τους μη προνομιούχους, ο πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ θα μοιραστεί επίσης κομμάτια από τη δική του ζωή με τους αυλητές-πρόσφυγες και θα συμβαδίσει μαζί τους ως Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U20 που θα διεξαχθεί το 2024 στη Λίμα.

 

Η World Athletics Athlete Refugee Team, αποτελείται από αθλητές που έχουν ξεφύγει από τη βία, τις συγκρούσεις και την αδικία στην πατρίδα τους και ιδρύθηκε το 2016. Την πρώτη της αγωνιστική εμφάνιση την έκανε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και έκτοτε έχει συμμετάσχει σχεδόν σε κάθε αγώνα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η ομάδα U20 σχηματίστηκε σ’ ένα πιλοτικό πρόγραμμα του 2022, με στόχο να κάνει το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Λίμα το 2024.

Επικεφαλής προπονήτρια της συγκεκριμένης ομάδας είναι η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 800μ., η Κενυάτισσα Janeth Jepkosgei. Επίσης, η Ελβετίδα παιδαγωγός Barbara Moser-Mercer ηγείται του προγράμματος, με την υποστήριξη του προπονητή Arcade Arakaza, ο οποίος είναι πρόσφυγας από το Μπουρούντι, και τώρα ο Kipchoge.