Αναμένεται μεγάλη μάχη στον αγώνα των γυναικών στις 31/12 στη Μαδρίτη

 Runbeat Team   13:22 29-12-2022  

Αναμένεται μεγάλη μάχη στον αγώνα των γυναικών στις 31/12 στη Μαδρίτη


Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ο αγώνας δρόμου 10χλμ San Silvestre Vallecana που παραδοσιακά διεξάγεται παραμονή της πρωτοχρονιάς στην Μαδρίτη της Ισπανίας.

Πέραν από τον αγώνα των ανδρών (δες λεπτομέρειες ΕΔΩ) μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αντίστοιχος των γυναικών. Η παρουσία της κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ στα 3000μ. στιπλ, Beatrice Chepkoech δεσπόζει, όμως δε θα είναι μόνη της.

 

Η 31χρονη θα αντιμετωπίζει ορισμένες από τις κορυφαίες δρομείς συμπεριλαμβανομένης της πρωταθλήτριας Αφρικής στα 10.000μ., Tsehay Gemechu και της παγκόσμιας πρωταθλήτριας κλειστού στίβου, Francine Niyonsaba.

Η Chepkoech θα πρέπει να ξεπεράσει την 24χρονη Gemechu, η οποία πάει με μεγάλες προσδοκίες στη Μαδρίτη θέλοντας να διευρύνει τις νίκες των αθλητριών από την Αιθιοπία στο συγκεκριμένο αγώνα. Να υπενθυμίσουμε ότι Helen Bekele Tola, Yalemzerf Yehualaw και Degitu Azimeraw ήταν νικήτριες τα προηγούμενα χρόνια.

Μία άλλη διεκδικήτρια του τίτλου είναι η δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού στίβου, Francine Niyonsaba, η οποία πριν από δύο εβδομάδες κατέκτησε τον τίτλο στο Cross Internacional de Venta de Banos. Η Niyonsaba θα κάνει το ντεμπούτο της στην απόσταση.

Παρούσα θα είναι και η δύο φορές «χάλκινη» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα  U20, Prisca Chesang , αλλά και η εκπληκτική αθλήτρια από την Αιθιοπία, Mahlet Mulugeta.