Ανοίγουν τη Δευτέρα 9/5 οι εγγραφές για τον 39ο Μαραθώνιο Αθήνας

 Runbeat Team   10:38 05-05-2022  

Ανοίγουν τη Δευτέρα 9/5 οι εγγραφές για τον 39ο Μαραθώνιο Αθήνας


Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του 39ου Μαραθωνίου της Αθήνας ξεκινά και επίσημα την προσεχή Δευτέρα 9 Μαΐου με την έναρξη των εγγραφών.

Χιλιάδες δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναμένεται και φέτος να βρεθούν σε θέση εκκίνησης την Κυριακή 13 Νοεμβρίους τον ιστορικότερο αγώνα 42 χιλιομέτρων και 195μ.

Όπως αναφέρει η ενημέρωση των διοργανωτών, «η φετινή διοργάνωση (Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Νοεμβρίου) θα διατηρήσει τον ιστορικό της χαρακτήρα, τη σχέση εμπιστοσύνης με τους δρομείς και θα φέρει και πάλι στο διεθνές προσκήνιο τόσο την Αθήνα όσο και την Αττική.

 

Ο ΣΕΓΑΣ και ο μεγάλος σύμμαχος του, η Περιφέρεια Αττικής, θα φέρουν νέες δράσεις, που θα ταξιδέψουν ακόμη περισσότερες εικόνες της πόλης στο εξωτερικό.

Οι εγγραφές για τους τρεις αγώνες θα ανοίξουν την Δευτέρα (9/5) στις 12.00, ωστόσο η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ήταν οι πρώτοι που έλαβαν τα νούμερα συμμετοχής τους. Ο κ. Πατούλης υποδέχθηκε την κ. Σακοράφα στο γραφείο του στην Περιφέρεια, όπου είχαν μια θερμή συζήτηση τόσο για τις κοινές τους δράσεις για τον Μαραθώνιο Αθήνας, όσο και για άλλα θέματα που απασχολούν τον ελληνικό στίβο και παράλληλα ήταν οι πρώτοι που έκαναν εγγραφή στον αγώνα.

Ο Μαραθώνιος Αθήνας βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του Περιφερειάρχη, κάτι που τόνισε για μία ακόμη φορά στη συνάντηση του με την κ. Σακοράφα. "Ο Μαραθώνιος είναι ένα γεγονός που αναδεικνύει την Αττική και ένα τέτοιο γεγονός, δεν μπορεί να μην είναι ψηλά στις προτεραιότητες μας. Θα έχετε πάντα έναν σύμμαχος στις δράσεις και αυτός θα είναι η Περιφέρεια Αττικής", είπε ο κ. Πατούλης, ενώ από την πλευρά της η κ. Σακοραφα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τόνισε: "Χάρη και στη δική σας στήριξη καταφέραμε την περσινή χρονιά να διοργανώσουμε αυτό το σπουδαίο γεγονός. Πλέον προχωράμε μαζί με υψηλότερους στόχους, για μια διοργάνωση που αναδεικνύει τα αθλητικά ιδεώδη, την ιστορία της πόλης, την ομορφιά της Αττικής μας".

Ο φετινός αγώνας θα δεχθεί ακόμη περισσότερους δρομείς σε σχέση με τον αγώνα του 2021 που ήταν περιορισμένος λόγω της πανδημίας. Συνολικά 15.000 θέσεις θα ανοίξουν για τον αγώνα μαραθωνίου, 15.000 για τα 5χλμ. και 12.000 για το 10άρι.

Για πρώτη φορά φέτος θα γίνει το Σάββατο (12/11) Φοιτητικός νυχτερινός αγώνας 10χλμ. με όριο συμμετοχής τα 2.000 άτομα. Το σύνολο των δράσεων του συγκεκριμένου αγώνα, καθώς και του διεθνούς συνεδρίου που ετοιμάζει ο ΣΕΓΑΣ, θα παρουσιαστούν αναλυτικά τις επόμενες εβδομάδες.

Φέτος, επιστρέφει στο πρόγραμμα της διοργάνωσης και ο παιδικός αγώνας 1.200 μ., στον οποίο θα συμμετάσχουν 1.000 παιδιά. Οι εγγραφές για τον συγκεκριμένο αγώνα, θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο. Σε ό,τι αφορά στις εγγραφές στους υπόλοιπους αγώνες θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά – και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων - στο site του Μαραθωνίου Αθήνας. https://www.athensauthenticmarathon.gr/site/index.php/en/».