Ανοίγουν οι εγγραφές τη Δευτέρα 13/2 για τον 7ο ΕΥΚΛΕΙΟ δρόμο-Η προκήρυξη

 Runbeat Team   14:20 11-02-2023  

Ανοίγουν οι εγγραφές τη Δευτέρα 13/2 για τον 7ο ΕΥΚΛΕΙΟ δρόμο-Η προκήρυξη


Την Κυριακή 9 Απριλίου θα διεξαχθεί ο 7ος ΕΥΚΛΕΙΟΣ δρόμος, τον οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ».

Οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα την προκήρυξη του αγώνα, ενώ επισημαίνεται ότι οι εγγραφές θα ανοίξουν την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και θα κλείσουν την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023.

 

Θα πραγματοποιηθεί ένας αγώνας 15χλμ και ένας 8,5χλμ στον Υμηττό.

Η αναλυτική προκήρυξη αναφέρει:

«Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ, υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, την υποστήριξη του ΟΝΑΔΕΑ (Οργανισμός Νεολαίας κ Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης), την υποστήριξη του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας κ Ανάπτυξης Υμηττού) και την εθελοντική προσφορά των ομάδων Δασοπροστασίας των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κρωπίας, Ηλιούπολης, Βύρωνα, της Ε.ΔΑ.ΠΥ.Γ (Εθελοντική Δασοπροστασία Πυρόσβεση Γλυφάδας), της Ο.ΔΙ.Κ (Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων) και του Ε.Ο.Σ. Ηλιούπολης διοργανώνει τον αγώνα βουνού “7ος ΕΥΚΛΕΙΟΣ” με δύο διαδρομές:

1η διαδρομή: 8,5 χλμ με θετική υψομετρική +190 μ

2η διαδρομή:  15 χλμ με θετική υψομετρική +270 μ

Σκοπός του Αγώνα

Ο αγώνας γίνεται για να γνωρίσουμε την περιοχή του Νότιου Υμηττού και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία στην ανάγκη προστασίας του. Καλύπτει μία περιοχή με πολύ όμορφη θέα προς το λεκανοπέδιο της Αθήνας, πάνω από τους δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Βύρωνα.

Δικαίωμα συμμετοχής-Όριο συμμετοχών

Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

Εγγραφές

Οι εγγραφές ξεκινάνε την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 και θα κλείσουν την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023.

Φόρμα Εγγραφής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά στο: http://bit.ly/imittosMarathon2023

Αντίτιμο συμμετοχής

Το αντίτιμο συμμετοχής θα πληρώνεται ηλεκτρονικά με κάρτα στον λογαριασμό του ΕΥΚΛΗ της Τράπεζας Πειραιώς και δεν θα γίνονται δεκτές πληρωμές με άλλο τρόπο, παρά μόνο την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία.

Η πληρωμή θα γίνεται εντός πέντε ημερών από την εγγραφή, αλλιώς δεν θα ισχύει η εγγραφή.

Ολοκληρωμένη θεωρείται η εγγραφή με πληρωμένο το αντίτιμο συμμετοχής. Μετά και την πληρωμή θα λαμβάνετε επιβεβαιωτικό mail ότι η εγγραφή σας είναι έγκυρη και έχει ολοκληρωθεί.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ 7ου ΕΥΚΛΕΙΟΥ αγώνα ΥΜΗΤΤΟΥ

1. Διαδρομή 8,5 χλμ με θετική υψομετρική +190 μ

Εκκίνηση-τερματισμός: Σπίτι Γυμναστικής Αργυρούπολης

Ώρα εκκίνησης: 10:00 εκκίνηση

Κόστος συμμετοχής: 7€ βασικό πακέτο/ 14€ ενισχυμένο πακέτο

Περιγραφή διαδρομής

Η εκκίνηση γίνεται πίσω από το Σπίτι Γυμναστικής Αργυρούπολης και για 200 μ κινούμαστε σε ασφάλτινο δρόμο, ανηφορίζουμε μέσω χαλικόδορμου και χωμάτινου δρόμου για 2,5 χλμ και περνάμε από το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης Αργυρούπολης στο 3ο χλμ στρίβουμε αριστερά προς Αστυνομικά Ηλιούπολης και ανηφορίζουμε μέχρι το 4,2 χλμ όπου κάνουμε αναστροφή και επιστρέφουμε από τον ίδιο δρόμο.

Σταθμοί τροφοδοσίας

Θα υπάρχουν ένας σταθμός τροφοδοσίας και ελέγχου των αθλητών στην αναστροφή 4,2 χλμ. Επισημαίνεται ότι για περιβαλλοντικούς λόγους η τροφοδοσία θα γίνεται ΜΟΝΟ με ποτήρια μίας χρήσης.

2. Διαδρομή 15 χλμ με θετική υψομετρική +270 μ

Εκκίνηση-τερματισμός: Σπίτι Γυμναστικής Αργυρούπολης

Ώρα εκκίνησης: 9:00 εκκίνηση - Χρονικό όριο τερματισμού 3 ώρες

Κόστος συμμετοχής: 10€ βασικό πακέτο/ 17€ ενισχυμένο πακέτο

Περιγραφή διαδρομής

Η εκκίνηση γίνεται πίσω από το Σπίτι Γυμναστικής Αργυρούπολης. Τα πρώτα 200μ κινούμαστε σε ασφάλτινο δρόμο, μέσω χαλικόδρομου και χωμάτινου δρόμου (2,5χλμ) φτάνουμε στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης Αργυρούπολης, στο 3ο χλμ στρίβουμε αριστερά προς Αστυνομικά Ηλιούπολης και ανηφορίζουμε μέχρι το 4,2 χλμ.. Συνεχίζουμε τον επίπεδο χωμάτινο δρόμο ακολουθεί ανηφορικό κομμάτι με ήπια κλίση με κατεύθυνση την μονή Αγίου Ιωάννη Καρέα. Η επιστροφή γίνεται από τον ίδιο δρόμο σε μια κατηφορική διαδρομή μέχρι τον τερματισμό πίσω από το Σπίτι Γυμναστικής/ σημείο εκκίνησης.

Σταθμοί τροφοδοσίας

Θα υπάρχουν ένας σταθμός τροφοδοσίας και ελέγχου των αθλητών στα 4,2 χλμ και ένας σταθμός στο σημείο αναστροφής. Επισημαίνεται ότι για περιβαλλοντικούς λόγους η τροφοδοσία θα γίνεται ΜΟΝΟ με ποτήρια μίας χρήσης.

Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip), απεικόνιση της θέσης των δρομέων σε πραγματικό χρόνο, αριθμό δρομέα και επιπλέον:

Αγώνας 8,5 χλμ

Βασικό πακέτο 7 €

αναμνηστικό μετάλλιο, πορτοκαλάδα, χυμός, μπαλάκι ενεργειακό, νερό

Ενισχυμένο πακέτο 14 €

αναμνηστικό μετάλλιο, τεχνική μπλούζα, πορτοκαλάδα, χυμός, μπαλάκι ενεργειακό, νερό

Αγώνας 15 χλμ

Βασικό πακέτο 10 €

αναμνηστικό μετάλλιο, πορτοκαλάδα, χυμός, μπαλάκι ενεργειακό, νερό

Ενισχυμένο πακέτο 17 €

αναμνηστικό μετάλλιο, τεχνική μπλούζα, πορτοκαλάδα, χυμός, μπαλάκι ενεργειακό, νερό

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα

Η χρονομέτρηση θα γίνει ψηφιακά με chip στο δρομικό παπούτσι και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα, μήνυμα με τον προσωπικό χρόνο καθενός θα αποσταλεί αμέσως μετά τον τερματισμό και παρέχεται υπηρεσία live streaming κατά τον τερματισμό. Τα οριστικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν αφού ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.

Έναρξη και πέρας διανομής των πακέτων συμμετοχής

Η διανομή των αριθμών θα ανακοινωθεί λίγες ημέρες πριν τον αγώνα. Συμμετοχές ή και νέες εγγραφές δύναται να γίνονται την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία.

Έπαθλα

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι-πρώτες του αγώνα και επιπλέον ο μεγαλύτερος και μεγαλύτερη ηλικιακά

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

Σημεία Ελέγχου - Αποκλεισμός

Όλοι οι Σταθμοί Τροφοδοσίας λειτουργούν και σαν Σημεία Ελέγχου της διαδρομής.

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να φέρουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής ώστε να καταγράφονται από τους κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει με την άφιξή του στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Όποιος αθλητής δεν περάσει από όλους τους σταθμούς Ελέγχου θεωρείται άκυρος. Όποιος αθλητής παρατηρηθεί να κινείται εκτός της διαδρομής με τις ευκρινείς σημάνσεις καταγράφεται και ακυρώνεται.

Ιατρική Εξέταση

Τρεις ημέρες πριν τον αγώνα θα σταλεί με mail στους συμμετέχοντες δρομείς ένα έντυπο υγειονομικών πληροφοριών το οποίο θα συμπληρώσουν και παραδώσουν στην γραμματεία κατά την παραλαβή του πακέτου χρονομέτρησης.

Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα, παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον των συνδιοργανωτών για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.  

Χορηγοί

Η εταιρεία χυμών ΒΙΚΟΣ τα νερά και αναψυκτικά, η εταιρεία ΒΙΟΧΥΜ παρέχει τους χυμούς, η εταιρεία φρούτων DOLE παρέχει τις μπανάνες, η εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ τα σνακ.

Εθελοντική προσφορά

Ομάδες Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κρωπίας, Ηλιούπολης, Βύρωνα, Ομάδα Εθελοντικής Δασοπροστασίας κ Πυρόσβεσης Γλυφάδας (Ε.ΔΑ.ΠΥ.Γ), Ε.Ο.Σ. Ηλιούπολης και η Ομάδα Διαχείρισης κρίσεων(Ο.ΔΙ.Κ.).

Κοινωνική προσφορά

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη υγιεινής σε συνεργασία με την πολύπειρη εθελοντική ομάδα ‘Πλησίον’ (https://www.facebook.com/Plision.Streetwork ) που από το 2005 συνδράμει άστεγους και οικογένειες σε οικονομική ανέχεια και όχι μόνο. Την ημέρα παραλαβής του πακέτου συμμετοχής μπορείτε να φέρετε κάποια από τα παρακάτω είδη:

Γάντια μίας χρήσης, Αντισηπτικά, Μωρομάντηλα, Κρέμες - γάλα για μωρά, Κρουασάν, Χυμούς, Μπισκότα, Μπάρες δημητριακών, Σοκολάτες, Τσουρέκια, Κουβέρτες, Sleeping bag's.

Θα ανακοινωθούν μέσω των Social Media οι ημέρες παράδοσης των ειδών που θα συγκεντρωθούν και όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συνδράμετε και στη διαδικασία αυτή.

Χάρτες διαδρομών

Πιστοποιημένη διαδρομή/ ανατρέξτε στο site της διεθνούς Ομοσπονδίας αγώνων βουνού I.TR.A. (International Trail Running Association) ΕΥΚΛΕΙΟΣ I.T.R.A.».