Άνοιξαν άλλες 2.000 θέσεις για τον Μαραθώνιο και τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

 Runbeat Team   9:38 16-11-2021  

Άνοιξαν άλλες 2.000 θέσεις για τον Μαραθώνιο και τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης


Με τη συμμετοχή 10.000 δρομέων θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 21 Νοεμβρίου ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»– bwin και ο 9ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ. Η συμπρωτεύουσα είναι έτοιμη για τη διπλή γιορτή του δρομικού κινήματος που επιστρέφει μετά από ένα χρόνο.

Χθες πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου των δύο διοργανώσεων στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι συνολικά 2.000 επιπλέον θέσεις θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης από το Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), που ήδη λειτουργεί στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ-HELEXPO (καθημερινά εκτός Τετάρτης 17/11, ώρες 10:00 – 19:00).

 

Οι δρομείς κατά την εγγραφή τους θα πρέπει απαραιτήτως να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εν ισχύι πιστοποιητικό νόσησης, σύμφωνα με το εγκεκριμένο από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Υγειονομικό Πρωτόκολλο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) διεξαγωγής των δύο διοργανώσεων.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 15ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης: 08:00, αφετηρία: Πέλλα), καθώς επίσης τον Δρόμο Υγείας 10.000μ. (ώρα έναρξης 09:00, αφετηρία: Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων), και τον Δρόμο Υγείας 5.000μ. (ώρα έναρξης: 12:15, αφετηρία: Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης).

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 9ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 18:30, αφετηρία: Λεωφ. Νίκης, στο ύψος της Πλ. Αριστοτέλους), τον Δρόμο Υγείας 10.000μ. (ώρα έναρξης 17:30, αφετηρία: Λεωφ. Νίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου), και τον Δρόμο Υγείας 5.000μ. (ώρα έναρξης: 20:15, αφετηρία: Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης).

Ο Δρόμος 10.000μ. του «Μαραθωνίου της Ιστορίας» και ο Δρόμος 5.000μ. του «Νυχτερινού» θα είναι φέτος αφιερωμένοι στη μνήμη της Δήμητρας Ιορδανίδου και έλαβαν το όνομα της αδικοχαμένης αθλήτριας, που υπήρξε η πρώτη νικήτρια στους συγκεκριμένους δρόμους το 2006 στον 1ο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» και το 2012 στον 1ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο.

Όλοι οι δρόμοι του αγωνιστικού προγράμματος των δύο διοργανώσεων θα έχουν ως κοινό σημείο τερματισμού το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Δήμητρας Ιορδανίδου, πριν δοθεί ο λόγος στους παρευρισκόμενους ομιλητές, οι οποίοι τόνισαν τα εξής:

Το «παρών» έδωσαν ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, η πρόεδρος Ο.Ε. και αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, κ. Τάσος Τομπούλης, ο Γενικός Γραμματέας της Ο.Ε. κ. Φάνης Παπάς, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και τουρισμού των διοργανώσεων κ. Νίκος Σαπουντζής, ο αντιπρόερος της Ο.Ε. κ. Γιάννης Ποδιώτης, ενώ τους πρωταθλητές των δρόμων αντοχής εκπροσώπησαν στην Συνέντευξη Τύπου ο Ιάσων Ιωαννίδης, ο οποίος θα τρέξει για πρώτη φορά στον Μαραθώνιο δρόμο με αφετηρία την Πέλλα και τερματισμό στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η Σόνια Τσεκίνι, η οποία προέρχεται από σοβαρό πρόβλημα υγείας και δίνει τη δική της μάχη, χωρίς όμως να το βάζει κάτω. Έπειτα από την συμμετοχή της στον Μαραθώνιο της Αθήνας, σχεδιάζει να τρέξει την Κυριακή (21/11) τόσο στα 5.000μ. του «Μαραθωνίου της Ιστορίας» όσο και στον Ημιμαραθώνιο δρόμο του «Νυχτερινού»!

Την παραμονή των αγώνων, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Αφή και η Λαμπαδηδρομία της Αλεξανδρείου Φλόγας, η οποία φέτος δεν θα συνοδευτεί από εορταστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στους σταθμούς της, αλλά θα έχει ισχυρό συμβολισμό όπως πάντοτε. Η Φλόγα θα παραμείνει αναμμένη μέχρι να τερματίσει και ο τελευταίος δρομέας.