Λινάρδος και Κανούτα οι νικητές στον 20ο επετειακό Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

 Runbeat Team   12:11 26-04-2026  

Λινάρδος και Κανούτα οι νικητές στον 20ο επετειακό Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»


Με ιστορική σημασία πραγματοποιήθηκε ο Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη, με την διοργάνωση να διεξάγεται για 20ή φορά.

Ο 20ός Διεθνής Μαραθώνιος «Μ. Αλέξανδρος συγκέντρωσε 16.500 δρομείς από κάθε γωνιά του πλανήτη, σε μια μεγάλη αθλητική γιορτή για την πόλη.

 

Ο μαραθώνιος που ξεκίνησε σήμερα το πρωί είχε αφετηρία την Πέλλα και τερματισμό στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Την κορδέλα έκοψαν στους άνδρες ο Δημήτρης Λινάρδος με χρόνο 02:26:14, και ακολούθησαν στη δεύτερη ο Γιώργος Μενής (02.:27:26), που ήταν ο περσινός νικητής του μαραθωνίου και ο Νικόλαος Κακούρης (02:31:46) στην τρίτη θέση.

Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέλαβε η Γεωργία Κανούτα με χρόνο 02:48:17. Δεύτερη τερμάτισε η Ντενίζ Δημάκη (2:53.45), και τρίτη η Φιλιώ Καπέτη (3:07.14).

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα σε όλες τις αποστάσεις εδώ.