Άνοιξαν σήμερα 5/4 οι εγγραφές για το 1ο Platanus Trail & Στρούμπουλας Trail

 Runbeat Team   14:01 05-04-2022  

Άνοιξαν σήμερα 5/4 οι εγγραφές για το 1ο Platanus Trail & Στρούμπουλας Trail


Δύο νέοι ορεινοί αγώνες έρχονται να κερδίσουν το δικό τους δρομικό κοινό στην Κρήτη. Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Διαδρομές Ιδαίας-Idean Routes διοργανώνει τον Ιούνιο τον 1ο Platanus Trail και τον Ιούλιο τον 1ο Στρούμπουλας Trail δίνοντας τη δυνατότητα στους φίλους του ορεινού τρεξίματος να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε δύο δημοφιλή βουνά της Κρήτης.

 

Οι εγγραφές για τους δύο αγώνες ανοίγουν σήμερα Τρίτη 5 Απριλίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές Ιουνίου. Οι εγγραφές θα γίνουν μέσω του site της διοργάνωσης των αγώνων: www.ideanroutes.gr.

Ό,τι πληροφορίες και ερωτήσεις χρειαστεί να καλυφθούν επικοινωνήστε στο email [email protected] ή στο τηλέφωνο 6945863051.





Αξίζει να αναφερθούν μερικές λεπτομέρειες των δύο αγώνων ξεκινώντας από τον Platanus Trail που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί πρώτος χρονικά. Όπως αναφέρει η ενημέρωση των διοργανωτών, «οι αγώνες του Platanus Trail έχουν εκκίνηση και τερματισμό το ιστορικό, παραδοσιακό και γραφικό χωριό Κράσι, του Δήμου Χερσονήσου και θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, δίνοντας έτσι μια ευκαιρία σε όλη την οικογένεια ή την παρέα να αποδράσει σε ένα ξεχωριστό και δροσερό μέρος!

Η επιλογή του μέρους για διοργάνωση αγώνων ορεινού τρεξίματος μόνο τυχαία δεν είναι. Από τον Νίκο Καζαντζάκη που παραθέριζε κάτω από την σκιά του υπεραιωνόβιου πλατάνου ηλικίας 2400 ετών, έως το Αζιλακόδασος και τις κορυφές Σελένα και Καρφί που κόβουν την ανάσα και αναδεικνύουν το αυθεντικό ορεινό πεδίο του νησιού.

Στόχος της διοργάνωσης αυτής, είναι η ανάδειξη μοναδικών φυσικών τοπίων, προστατευόμενων NATURA 2000, η ανάδειξη και βελτίωση της ποιότητας των μονοπατιών που υπάρχουν από τους αρχαίους χρόνους, η προώθηση του ορεινού τρεξίματος αλλά περισσότερο από όλα, η εναντίωση στην επικείμενη καταστροφή από εταιρίες που επιθυμούν να γεμίσουν με “αιολικούς γίγαντες” – ανεμογεννήτριες – τα επιβλητικά βουνά της Δίκτης.

Ο αθλητής έχει επιλογές ανάμεσα σε έναν αγώνα μεσαίας και μεγάλης δυσκολίας, τους Intro Speed Trail & Rocky Trail. Διάλεξε την απόσταση που επιθυμείς και σου ταιριάζει, εξοπλίσου με γερή μνήμη για να αποθηκεύσεις μοναδικές εικόνες της φύσης και άσε όλα τα υπόλοιπα σε εμάς!

Η διοργάνωση του Platanus Trail θα στηριχθεί σημαντικά από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου».

Το διήμερο 2-3 Ιουλίου το Στρουμπουλας Trail

Όσον αφορά στον 1ο Στρούμπουλας Trail έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 2-3 Ιουλίου, ενώ περιγράφοντας το μέρος και τους αγώνες που θα διεξαχθούν οι διοργανωτές αναφέρουν: «Αν κατευθύνεσαι στην πόλη του Ηρακλείου από τα Ανατολικά στα Δυτικά, θα δεις κάπου στον ορίζοντα ένα χαρακτηριστικό μυτερό βουνό με πυραμιδοειδές σχήμα, να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα.

Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε σ’ ένα από τα πολυσύχναστα πλέον βουνά του νομού, τον Στρούμπουλα, ένα διήμερο αγώνων ορεινού τρεξίματος που θα τα έχει όλα: αγώνα κάθετης ανάβασης, αγώνα τεχνικής κατάβασης και τον «κύκλο της Πυραμίδας».

Οι αγώνες: “Uphill challenge” , “Downhill Speed Trail” & “Pyramid Circle Trail“ , είναι έτοιμοι να καλύψουν τις προσδοκίες του κάθε αθλητή και να προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία στο αυθεντικό ορεινό τερέν της Κρήτης.

Από κάποιον που θέλει να δοκιμάσει την ταχύτητά του στον πρώτο αγώνα κατάβασης που έχει διοργανωθεί ποτέ στην Κρήτη, έως εκείνον που θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις και την αντοχή του στον αγώνα ανάβασης, δημιουργήσαμε ένα διήμερο αθλητικών εκδηλώσεων με κύριο στόχο την ανάδειξη ενός ξεχωριστού μέρους που απειλείται και αυτό από την «αιολική ανάπτυξη & πράσινη ενέργεια», καθώς επίσης και την προώθηση του ορεινού τρεξίματος για κάθε επίπεδο δρομέα.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΑΣ TRAIL

Κάνε την εγγραφή σου και κλείσε τη θέση σου στις συμμετοχές

Εγγραφή

Αγώνες Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Downhill Speed trail 2,1km 330- 0+

Διαδρομή στο Strava

 

Ώρα εκκίνησης: Σάββατο 18:00

Όριο τερματισμού: 45`

Θα δοθούν ατομικές εκκινήσεις με διαφορά 10”

Κόστος συμμετοχής 5€

Οι αθλητές θα πρέπει να κάνουν μόνοι τους την ανάβαση 2 χιλιομέτρων έως την κορυφή ώστε να αγωνιστούν.

Λίγα λόγια: Ο αγώνας “Downhill speed trail” είναι αγώνας downhill, δηλαδή όλα σχεδόν τα μέτρα του αγώνα είναι κατάβαση. Είναι ο πρώτος αγώνας κατάβασης στην Κρήτη και είναι αγώνας ταχύτητας και έντασης, με σύντομη διάρκεια, ο οποίος στο μεγαλύτερο κομμάτι του κινείτε σε μονοπάτι με πετρώδες – σαθρό έδαφος. Η επικινδυνότητα λόγω ταχύτητας των δρομέων είναι αρκετά υψηλή, οπότε συνιστάται η προσοχή στα τεχνικά σημεία από τους συμμετέχοντες.

Οι αθλητές είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για την ανάβασή τους προς την εκκίνηση του αγώνα. Οι εκκινήσεις θα δοθούν με διαφορά 10” δευτερολέπτων.

Uphill Challenge 3,5km 500+

Διαδρομή στο Strava 

Ώρα εκκίνησης Σάββατο 19:40

Εκκίνηση: Βουλισμένο Αλώνι

Τερματισμός: Στρούμπουλας (κορυφ΄ή)

Όριο τερματισμού 90’

Κόστος συμμετοχής 10€

Σταθμός ανεφοδιασμού: 1 στο 1,3 χιλιόμετρο.

Λίγα λόγια: Ο αγώνας “Uphill Challenge” είναι αγώνας Vertical, δηλαδή όλα σχεδόν τα μέτρα του αγώνα είναι ανάβαση. Είναι αγώνας ταχύτητας και έντασης, με σύντομη διάρκεια, ο οποίος στο μεγαλύτερο κομμάτι του κινείται σε μονοπάτι με πετρώδες – σαθρό έδαφος.

Αγώνας Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

“Pyramid Circle trail” 10-12k 600+ (αναμονή εξακρίβωσης)

Αναμονή για επίσημη διαδρομή μέσω Strava

 

Ώρα εκκίνησης Κυριακή 8:00

Ονομάζεται ο κύκλος της Πυραμίδας καθώς το βουνό έχει χαρακτηριστική πυραμιδοειδή μορφή όταν κάποιος το βλέπει από το Ηράκλειο.

Μήκος: 10km (αναμονή εξακρίβωσης)

Κόστος: 15€

Ονομάζεται Pyramid Circle Trail λόγω της κυκλικής διαδρομής που εκτελείται γύρω από την «Πυραμίδα» , όπως μοιάζει από την πόλη του Ηρακλείου, το βουνό Στρούμπουλας. Μπορεί να συμμετάσχει ένας αρχάριος αθλητής ωστόσο θα ήταν καλό να έχει ξανά τρέξει σε ορεινό πεδίο ή να έχει κάνει 3-4 προπονήσεις πριν δοκιμάσει

Λίγα λόγια: Ο αγώνας “Pyramid Circle Trail” είναι ένας μέσης δυσκολίας ορεινός αγώνας ο οποίος περιλαμβάνει συνεχείς αυξομειώσεις στις κλίσεις του εδάφους, με περάσματα από κορυφογραμμές, μονοπάτια τεχνικά, απότομες αναβάσεις-καταβάσεις και πετρώδες έδαφος.

Kids – fun race 2km 18+

Διαδρομή στο Strava

Ώρα εκκίνησης 10:00

Δωρεάν συμμετοχή».