Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των μεγαλύτερων Μαραθωνίων στον κόσμο

 Runbeat Team   12:40 14-08-2021  

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των μεγαλύτερων Μαραθωνίων στον κόσμο


Ο κόσμος έχει βρει πλέον μία σχετική κανονικότητα, μετά την δύσκολη χρονιά του 2020. Οι αθλητικές δραστηριότητες γίνονται με μεγαλύτερη ασφάλεια, με υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα, όμως σιγά σιγά οι μεγάλοι μαραθώνιοι επιστρέφουν ξανά με τον κόσμο να ετοιμάζεται να βάλει τα παπούτσια του και να τρέξει ξανά σε μία μεγάλη διοργάνωση. Οι κορυφαίοι δρομείς του κόσμου επιστρέφουν στο «κυνήγι» του παγκοσμίου ρεκόρ, ενώ οι ερασιτέχνες και αρχάριοι δρομείς ετοιμάζονται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους.

 

Πολλοί μεγάλοι μαραθώνιοι επιστρέφουν φέτος λοιπόν και πάμε να δούμε μερικούς από αυτούς που ανυπομονούμε να δούμε ξανά!

Βερολίνο – 26 Σεπτεμβρίου

Με μεγάλη ανυπομονησία αναμένεται ο μαραθώνιος της πρωτεύουσας της Γερμανίας. Ο λόγος είναι η επιστροφή του Kenenisa Bekele μετά από την απουσία του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς εκεί θα έχει μία από τις τελευταίες του ευκαιρίες να κυνηγήσει το παγκόσμιο ρεκόρ που τόσο πολύ θέλει.

Εκτός από την επιστροφή του Bekele βέβαια, επιστρέφει και ο ίδιος ο μαραθώνιος, μετά την ματαίωσή του το 2020. Ο Eliud Kipchoge είχε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ σε αυτό τον αγώνα το 2018 με 2:01:39, ενώ την επόμενη χρονιά ο Bekele έμεινε μόλις δύο δευτερόλεπτα μακριά με 2:01:41.