Απίστευτο: Κορυφαίος Γάλλος δρομέας έμεινε εκτός αγώνα και κοιμήθηκε σε αεροδρόμιο λόγω... PCR test για τον κορωνοϊό

 Runbeat Team   13:52 01-06-2021  

Απίστευτο: Κορυφαίος Γάλλος δρομέας έμεινε εκτός αγώνα και κοιμήθηκε σε αεροδρόμιο λόγω... PCR test για τον κορωνοϊό


Μεγάλη ατυχία και ταλαιπωρία για τον Γάλλο δρομέα μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων Jimmy Gressier.

Ο 24χρονος αθλητής θα λάμβανε μέρος σε ένα meeting στο Γκέτεμποργκ στη Σουηδία, που είναι προγραμματισμένο για αύριο, 2 Ιουνίου. Δυστυχώς για τον ίδιο όμως, αφού έφτασε στη Σουηδική πόλη δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα με το PCR test του, το οποίο τον ανάγκασε να μείνει εκτός αγώνα, αλλά και να κοιμηθεί στο αεροδρόμιο!

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Gressier έφτασε χθες το βράδυ στις 22:50 τοπική ώρα στο Γκέτεμποργκ, μετά από ένα αρκετά δύσκολο ταξίδι, το οποίο ξεκίνησε από το Παρίσι και «πέρασε» από το Άμστερνταμ και την Πολωνία, για να καταλήξει στην Σουηδία με σκοπό να λάβει μέρος στο meeting.

Με την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Γκέτεμποργκ όμως, είδε τις αρχές να μην του επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα καθώς δεν είχε αρνητικό PCR test ανίχνευσης κορωνοϊού 5 ωρών, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Κάπως έτσι, ο Γάλλος έμεινε στο αεροδρόμιο της Σουηδικής πόλης για δύο ώρες, εκεί όπου εν τέλει κοιμήθηκε μετά το εξουθενωτικό ταξίδι, χωρίς να μπορεί να λάβει μέρος στον αγώνα 5.000 μέτρων που είχε προγραμματίσει.

Το συμβάν αποκάλυψε ο ίδιος ο Jimmy Gressier στους λογαριασμούς του στα social media, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούσε να είχε κάνει test, αλλά και την απογοήτευσή του για την μη συμμετοχή του στη διοργάνωση. Το test με το οποίο θα μπορούσε να είχε «μπει» στο Γκέτεμποργκ έπρεπε να έχει γίνει μέχρι και 5 ώρες πριν και φυσικά να ήταν αρνητικό. Ο Γάλλος όμως ουσιαστικά ταξίδευε από το πρωί της Δευτέρας για να φτάσει το βράδυ στις 22:50 στη Σουηδία, συνεπώς δεν θα μπορούσε να είχε υποβληθεί σε PCR test τις τελευταίες 5 ώρες πριν την άφιξή του. Όπως είναι φυσικό, κατά την άφιξή του στη Σουηδία δεν ήταν δυνατό να κάνει εκεί test, λόγω της ώρας, άρα δεν υπήρχε κάποια άλλη επιλογή για εκείνον.

 

Στις 6:20 το πρωί και αφού κοιμήθηκε δύο ώρες στο αεροδρόμιο (έχει αναρτήσει την φωτογραφία και μπορούμε να την δούμε παρακάτω) μπήκε σε νέα πτήση, ξανά μέσω Άμστερνταμ για να επιστρέψει στη Γαλλία, φανερά απογοητευμένος. Πλέον περιμένει την απάντηση για να δει εάν θα μπορέσει να τρέξει στο meeting της Huelva στις 3 Ιουνίου, ενώ όπως είπε, θα τα δώσει όλα στον επόμενο αγώνα 5.000 μέτρων που θα λάβει μέρος.

Δείτε την ανάρτηση του Γάλλου: