Αποχώρηση χώρας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες μία ημέρα πριν την τελετή έναρξης!

 Runbeat Team   15:31 22-07-2021  

Αποχώρηση χώρας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες μία ημέρα πριν την τελετή έναρξης!


Η κυβέρνηση της Γουινέας πήρε την απόφαση να αποσύρει τη συμμετοχή της χώρας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ουσιαστικά λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης.

Ο Υπουργός αθλητισμού της Δημοκρατίας της Γουινέας, Sanoussy Bantama Sow δήλωσε χαρακτηριστικά πως η χώρα αποσύρεται λόγω «της αναζωπύρωσης των μεταλλάξεων του κορωνοϊού», συνεπώς οι αθλητές επέλεξαν να είναι ασφαλείς στην χώρα τους και να μην πάρουν το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

 

«Λόγω της αναζωπύρωσης των μεταλλάξεων του κορωνοϊού, η κυβέρνηση, με στόχο την διαφύλαξη της υγείας των αθλητών της, αποφάσισε με λύπη να ακυρώσει τη συμμετοχή της Γουινέας στους Ολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε ο Sow.

Άλλες πηγές από το εξωτερικό πάντως αναφέρουν ότι υπάρχει και οικονομικό πρόβλημα, καθώς το Υπουργείο δυσκολεύεται να καλύψει τα έξοδα για το ταξίδι και την αποστολή. Η αποστολή της Γουινέας θα περιελάμβανε 5 αθλητές, οι οποίοι δεν θα έχουν εν τέλει την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μία Ολυμπιάδα.

Η Γουινέα έχει λάβει μέρος σε 11 Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1968 και το Μεξικό, δίχως να έχει καταφέρει να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο.